GENEL

SİNOP ADABAŞINDA HAFRİYAT ÇÖPÜ SKANDALI

Sinop’ta, Flaş Haber ve Haber57 gazetesi imtiyaz sahibi Osman Aksu, Adabaşı mevkiinde bulunan Müminağa Ormanı yakınında dökülen hafriyat çöpü hakkında açıklamalarda bulundu. 

Aksu, ormanın çevresindeki doğanın korunması gerektiğine dikkat çekerek, bölgede gördüğü manzarayı sert bir dille eleştirdi.
Aksu, yaptığı konuşmada, “Burada güzel bir çam ormanı var. Eskiden burada bir tabela vardı ama şimdi var mı bilmiyorum. Adabaşındaki Müminağa Ormanı yaklaşık 20 yıllık bir orman. Burası doğal bir orman; inşaat atığının olmaması gereken bir yer, burası çöplük değil. Burası Meşe Dağı çöplüğü değil, burası hafriyat alanı değil. Sağ tarafı tarım arazisi, solu orman, bir tarafı askeri üs. Bakın burada bir kamyon dolusu çöp var. Çöp ayıp. Adam evinin tuvaletinin banyosunu kırmış ve çöpleri burada bırakmış,” ifadelerini kullandı.
Konunun Sinop Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğuna değinen Aksu, “Değerli başkanım, suç sizin değil, bunu buraya atanların. Ama eğer yapanın yaptığı yanına kar kalırsa, buralar çöplük olmaya mahkum. Buraya bir uzman gelip eğer çöplerin içini karıştırsa, mutlaka bir tane fatura parçası ya da telefon faturası gibi şeyler ele geçirebilir. Burada her yerde kameralar var; buraya hangi araç geldi, nasıl geldi, hangi gün döktü, bulunabilir. Bu incelensin, yapanın yaptığı yanına kalmasın. Bu çöpler buradan derhal kaldırılsın. Eğer burası böyleyse, yarın bir başkası da çöpleri buraya yığacak. Bizim insanlarımız çöp gördükleri zaman onları da atıyor. Bu duyarsızlık, çevre katliamı yapan her kimse, ben bunu buradan bir insan olarak kınıyorum. İnşallah yapan kişi yaptığı pislikle gurur duyar.” dedi.