GENEL

SİNOP ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI



Sinop Üniversitesinde binlerce öğrenci kep atma heyecanını birlikte yaşadı.

Kuzey Kampüsü Spor Kompleksinde düzenlenen törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran ve öğrenci velileri katıldı.

Mezuniyet programı, geçit töreni ile başladı. Kortejde öğrenciler protokolü ve velileri selamlarken, katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere eşlik etti.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir “Sinop Üniversitesi Merkez Birimlerimizde 1803, İlçelerimizde 1459, toplamda 3262 mezun öğrenci kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Mezuniyet törenimize teşrif ettiğiniz için şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Sinop Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle uzun eğitim serüveninde elde ettiğiniz birikimi pratikle, gayretle, çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımı atıyorsunuz. Eminim ki her biriniz, çalışma hayatında dürüst, ahlaklı, kendine güvenen gençler olarak bu ülke için değerli hizmetlerde bulunacaksınız. Bu eserin asıl sahibi üniversitemiz değerli akademik ve idari personeline şükranlarımı sunuyorum. Özellikle 3. Yaş tazelenme üniversitemizin değerli büyüklerini kıdemli gençlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

Ayrıca konuşmasının devamında 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alınacak bölüm ve programların da müjdesini veren Rektör Taşdemir; “Yedi lisansüstü yüksek lisans ve doktora programları, lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, arkeoloji ve çocuk gelişimi bölümleri, yaşlı bakım ve moda tasarımı programları ve faaliyete geçirmeyi planladığımız yeni bölümlerle Sinop Üniversitesi’ni yöresine ve ülkesine değer katan, alanında saygın bir kuruluş haline getirmek için tüm personelimizle seferberlik halinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Eğitim Fakültesi Mezunları “Öğretmenlik Andını”, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mezunları “Meslek Andını”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Mezunları “Hemşirelik Andını” ve Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları “Sosyal Hizmet Andını” okudu.

Programın devamında 2023-2024 akademik yıllında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül takdimi sonrası Lisans birincisi Fahriye Gündoğdu ve Önlisans birincisi Ömer Faruk Ercan mezuniyet kütüğüne dönem birincisi plakasını çaktı.

Tören sonunda öğrenciler, hep birlikte keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadı.