GENEL

SİNOP UNLU MAMÜLLER YAKINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK



Sinop Unlu Mamulleri Ekmek A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bilgiç, yakında şirketin üretime başlayacağını açıkladı. Kazım bilgiç şirket ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Sinop Unlu Mamulleri Ekmek A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bilgiç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sinop’ta mevcut 18 fırın işletmecisinin ortaklığı ile iki yıl önce kurduklarını Sinop Unlu Mamulleri ve Ekmek Anonim Şirketi daha sonra 6 üyenin çekilmesi sonucu 12 ortaklı olarak devam etmektedir.  Organize sanayi bölgesinde 10.000 m²’lik alana sahip şirketin ilk 1.250 m²’lik kapalı alan inşaatı bitmek üzere. İkinci 1.250 m²’lik kapalı alanın inşaatına ise en kısa sürede başlanacak.  Her tür unlu mamullerin üretilebileceği 5000 m m²’lik kapalı alan yapmayı hedefliyoruz.  Bu günlerde üretime başlamış olması gereken fabrikamızın faaliyete geçmesi ülke ekonomik koşullarında oluşan olumsuzluklar nedeniyle gecikti. Önümüzdeki altı ay içerisinde üretime başlamayı planlanıyoruz. Şirket birleşerek maliyetleri minimize etmek, mevcut durumda karşılanamayan piyasanın büyük çaplı, 10-15 ton mantı üretimi gibi ihtiyaçlarına cevap vermek ve dayanıklı unlu mamulleri yurt dışına ihraç ederek katma değer yaratmak hedefleri ile kuruldu. Sektörde yaşanan İşçi temin etme sorununu çözmek, işçilerin hafta tatili yapmalarını sağlamak ve sosyal haklarını vermek gibi amaçları olan şirketimiz faaliyete geçtiğinde işçiler vardiyalı çalıştırılacağından, 8 saatten fazla çalıştırılmaları gerekmeyecek ve hem işçiler hem de işverenler hafta tatili yapma imkanına kavuşacaklardır. Çalışma koşullarında sağlanacak iyileştirme sayesinde iş kolunun cazip hale geleceğini ve fırıncı ustalığı mesleğine talep artışı olacağını öngörmekteyiz.

Bir gün bir fırın üretim yapamasa piyasada ekmek kıtlığı oluşmaktadır. Fabrika üretime başladıktan sonra artık piyasada ekmek sıkıntısı yaşanması söz konusu olmayacaktır.  Otomasyon sayesinde maliyetler düşecek ve standart beyaz ekmek büyük şehirlerde satılan halk ekmek gibi uygun fiyatla piyasaya sunulabilecek. Beyaz ekmek ve diğer tüm ekmek çeşitleri üretilecek. Kurumsal firmalara 1 hafta- 10 gün dayanıklı tost ekmeği gibi paketli ekmekler üretilecek. Mantı, kuru pasta ve diğer pasta çeşitlerini ve her türlü tatlı üretilecek. Kısaca unlu mamuller sınıfına giren tüm çeşitler üretilecek. Halihazırda büyük ölçekte Sinop mantısı talebi bulunmakta ancak mevcut koşullarda bu talebi karşılayamıyoruz. Fabrika üretime başladığında bu tip büyük ölçekli talepler karşılanabilecek. Sinop’un Karadeniz bölgesi için optimum dağıtım merkezi olmasının nakliye maliyeti açısından rakiplere karşı bize avantaj sağlayacak olup piyasaya hâkim olunmasını kolaylaştıracağını öngörüyoruz.” Dedi.

HABER: MUSTAFA UĞURLU