GENEL

SİNOPLU SANATÇI CEMİL KAYA; “SİNOP SİYASETİNE KIRGINIM”



Sinoplu sanatçı Cemil Kaya, “Sinop için çok şeyler yapıyoruz ama Sinop siyasetine kırgınım. Biz, verdiğimiz emeğin karşılığında ihanet gördük. Festivaller yapılıyor ama bizim olmamız gereken yerlerde işin maddi boyutu bir tarafa hiç olmaması gereken insanlar oluyor. Sanat evrenseldir. Her sanatçı gelebilir, buna karşı değilim asla. Bizim verdiğimiz emekler karşısında daha uygun rakamlara gelinecek sanatçıları, ya da daha uygun rakamlara yapacağımız organizasyonları çok para vererek yaptırmak biraz bana dokunuyor açıkçası. Biz memleketimiz için ekonomik anlamda bu kadar maddi ve manevi anlamda fedakarlık yaparken biz daha iyisini yaptığımız halde belediye başkanlarımızın bizlerle çalışmaması bana dokunuyor. Her ne kadar profesyonel olursan ol, Sinop benim memleketim” dedi.

Sinoplu sanatçı Cemil Kaya, Sinop’ta yapmış olduğu ve yapacak olduğu projeler hakkında bilgiler verdi. Kaya, Sinop siyasetine de kırgın olduğunu belirterek şöyle konuştu.

“Biz, verdiğimiz emeğin karşılığında ihanet gördük”

“Sinop’ta son dönemlerde yaklaşık 3 tane klip çektik. Yine benim yapımcılığını yaptığım Sinoplu çok kıymetli dostum Niyazi Şahin’in de kliplerini çektik. Ona çok güzel bir eser daha yaptım. O eserinde klip hazırlığına girdik. Kendim de bir eser okudum. Onun da klibini Sinop’ta çekmeyi Sinop’un güzellikleriyle buluşturmayı planlıyoruz. Okuduğum  birkaç eser daha var. Bir tanesi de slow ve sürpriz olacak.
Sinop’ta klip çekmemizin asıl amacı Sinop’un her karışını, her tarihini, her güzelliğini örf ve adetini insanlara göstermek ve tanıtmak. Sinop’ta ki çektiğimiz klipleri Sinop’u tanıtma anlamında yaptık. Bu tanıtımları yaparken Sinop’un muhteşem yerlerini çekmeyi çalışıyoruz. Sinop için çok şeyler yapıyoruz ama Sinop siyasetine kırgınım. Biz, verdiğimiz emeğin karşılığında ihanet gördük. Festivaller yapılıyor ama bizim olmamız gereken yerlerde işin maddi boyutu bir tarafa hiç olmaması gereken insanlar oluyor. Sanat evrenseldir. Her sanatçı gelebilir, buna karşı değilim asla. Bizim verdiğimiz emekler karşısında daha uygun rakamlara gelinecek sanatçıları, ya da daha uygun rakamlara yapacağımız organizasyonları çok para vererek yaptırmak biraz bana dokunuyor açıkçası. Biz memleketimiz için ekonomik anlamda bu kadar maddi ve manevi anlamda fedakarlık yaparken biz daha iyisini yaptığımız halde belediye başkanlarımızın bizlerle çalışmaması bana dokunuyor. Her ne kadar profesyonel olursan ol, Sinop benim memleketim. Cemil Kaya, sanat camiasına gelene kadar, medyanın içinde olana kadar gerçekten Sinop’un ismini ben hava durumlarında duyardım. Biz Sinop’un vizyonunu değiştirdik”