GENEL

SİNOP’TA BAYRAM ÖNCESİ TRAFİK DENETİMLERİ



Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ferhat Kuran ve Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ile birlikte Ordu Mahallesi Polis Kontrol Noktasında, Kurban Bayramı vesilesiyle alınan trafik tedbirleri kapsamında denetim yapan Emniyet ve Jandarma ekipleriyle bir araya geldi.

Trafik kuralları ve emniyet kemeri kullanımına ilişkin araç sürücüleri ve yolculara bilgilendirme yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, vatandaşların yaklaşan kurban bayramlarını tebrik etti. Vatandaşların Kurban Bayramı günlerini de içine alan 9 günlük tatil haftasını huzur, güven ve esenlik içinde geçirmelerini temin etmek maksadıyla Sinop İl genelinde alınan trafik, güvenlik, sağlık ve denetim tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan; “9 Günlük Kurban Bayramı tatili süresince, İlimiz genelinde 24 saat esasına göre günlük olarak ortalama, 230'u trafik tedbirlerinde olmak üzere toplam 650 personel, 139 Ekip, 2 Drone, 2 Deniz Botu olmak üzere 9 gün boyunca toplamda 5 bin 570 personel görev alacaktır. Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerimiz dışında, 9 günlük tatil boyunca “112 Acil Çağrı Merkezi’nde 3 çağrı karşılama ve 13 çağrı yönlendirici olmak üzere, teknisyenlerle birlikte her gün 18 personel,  Hastanelerimizin Acil Servislerinde doktorlarımız dahil günlük 115 Sağlık çalışanı olmak üzere, Bütün sağlık birimlerimizde toplam: 382 personel, 23 ambulans ve bu ambulanslarda 69 Sağlık personeli görev yapacaktır.” Dedi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ayrıca, “Bayram öncesi fahiş fiyat artışının önlenmesi ve etiket kontrollerinin yapılması için, marketlerde, yeme içme yerlerinde ve giyim mağazalarında İl Ticaret Müdürlüğü Denetim Ekiplerimiz görev yapacaktır.” diye konuştu.