GENEL

SİNOP’TA ÖRTÜ YANGINI: 5 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ



Sinop'ta çıkan örtü yangınında 5 hektar alan zarar gördü.

Sinop’un Adabaşı mevkiinde sebebi belirlenemeyen nedenden dolayı çıkan yangında 5 hektar alan zarar gördü. Yangın,  Sinop Adabaşı mevkiinde saat 16.30 saatlerinde meydana geldi.  Kurumuş otların bulunduğu alanda sebebi belli olmayan nedenden dolayı yangın çıktı.  Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede kurumuş otların bulunduğu alana yayılarak büyüdü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Sinop Belediyesi itfaiye ekipleri, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü TOMA’sı, Sinop Organize Sanayi İtfaiye ekipleri yangına birlikte müdahale etti. 

Olay yerine gelen Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, “İtfaiye birimlerimiz, AFAD ve orman bölge müdürlüğüne bağlı itfaiye araçları yangına müdahale ediyor. Bu bir örtü yangını fakat hafife almamak gerekli. Çünkü, bu sene hem yağışların az olması nedeniyle hem de kurak geçmesi nedeniyle örtü çok kuru, yeşil değil. En ufak bir alev, en ufak bir doğaya atılan şişe mercekleme görevi yapıyor ve yangınlara sebep olabiliyor” dedi. 

Sinop Valisi Yardımcısı Ali Osman Bulat, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve göreve yeni başlayan Sinop İl Emniyet Müdür Sibel Kılıçoğlu’da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yangın, ile ilgili soruşturma başlatıldı.