Sinoplu İş Adamları Derneği tarafından başlatılan  "Çocuklar Üşümesin" kampanyası kapsamında yapılan desteklerle bin çocuğa mont ve bot tedarik edildi.

 Kampanya kapsamında alınan bot ve montlarından 600 tanesi Sinoplu ihtiyaç sahibi çocuklara verilmek üzere Sinop Valiliği’ne teslim edilirken kalan 400 adeti ise İstanbullu ihtiyaç sahibi verileceği öğrenildi.

 

 

Sinoplu İş Adamları Derneği Genel Başkanı Turgay Öztürk yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Dernek binasında düzenlenen toplantıda SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk’e SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz ile Genel Sekreter Barbaros Baltacı,  eşlik etti.

 

SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk konuşmasında ilk olarak dernek olarak başlattıkları "Çocuklar Üşümesin" projesine değinerek proje kapsamında bin çocuğa bot ve mont tedarik ettiklerini açıkladı.

 

Dikmen ilçesinde bir vatandaşın kendisini arayarak çocukları için yardım istemesi üzerine böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Öztürk:” Göreve geleli çok kısa süre olmasına rağmen birkaç proje üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de çocuklar üşümesin kampanyası. Bir gün ofiste otururken dikmenli bir vatandaşımız cep telefonuma ulaşarak çocukları için küçük bir ricada bulundu. Vatandaşın bu isteği kafamı ellerimin arasına alıp biraz düşünme isteği uyandırdı bende.  Daha sonra o hemşerimizin ricasını yerine getirdikten sonra konuyu yönetim kurulumuza taşıyalım bu tür ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza sinop işadamları derneği olarak destek olalım düşüncesiyle böyle bir kampanya başlattık. Bir hafta gibi bir kısa sürede çok ciddi bir ivme kazanarak yaklaşık bin çocuğa kıyafet desteği sağlayacak duruma geldik. Bunun da yaklaşık 400 tanesini İstanbul'a tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere 600 tanesini de Sinop Valiliğimizde birlikte Sosyal Hizmetler Vakfı ile organize olarak birlikte ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ailelerimize ulaştıralım istedik. Şubemizde hazırladığımız kıyafetleri sinop valiliğine teslim edilecek. Hayrın hangi tarafı hangi boyutu hangi sayısı konuşulmaz tabiki ama benim nezdimde bir çocuğumuz dahi üşümese benim için çok büyük bir iş yapılmış sayılır. Bu anlamda başlattığımız kampanyaya destek veren Sinoplu olan olmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir yardım bir destek vermek için illa o memleketli olmak gerekmediğini bir kez daha anlamış olduk. Kampanyamıza destek veren  tüm iş adamlarımızdan  Allah razı olsun hepsine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.” Dedi

 

SİAD Kazandırır diyerek çıktıkları yolda Sinop iş dünyasına hizmet etmeye devam  edeceklerini söyleyen Öztürk:” Pandemi olabilir ticaret hacmi düşük olabilir ama SİAD çalışmalarına hız kesmeden devam etmekte. Bundan önceki dönemde de Sinoplu işadamları derneği malumunuz yaklaşık 8 bin koliye yakın gıda desteği vermişti. Bundan sonra da bu tür yardımlarımız devam edecek. Bütün bunların yanında İstanbul Anadolu Yakası’na şube açma çalışmalarımız devam ediyor.

 Bu anlamda Anadolu Yakası'nda da bir şube kazandırmış olacağız. Ben daha önce de görevi teslim aldığımda tüm Sinop işadamlarına şunu söylemiştim SİAD kazandırır, SİAD kazandıracak demiştim. Dedi

 

 

Öztürk konuşmalarını şöyle sürdürdü: ”Şu anda yola çıktığımızdan bugüne kadar SİAD’ın kendi içerisinde yönetim kuruluyla gerçekleştirdiği ticaret hacmi yaklaşık 495 bin lirayı bulmuş durumda. İnşallah daha da yukarılara taşımaya çalışıyoruz. Öte taraftan yine geçen bir heyetle malumunuz Sinop'a gelmiştim Sinop'a gelişimizde yine aramızdan ismini vermek istemediğim iki işadamımız Sinop’a yaklaşık 550 bin liralık bir yatırım gerçekleştirdiler.  Allah kendilerinden de razı olsun.  Bizler Sinop'un evlatlarıyız mutlaka Sinop'a bir destek vermek zorundayız. Karınca kararınca ama yatırım yaparak ama destek vererek, ama koli hazırlayarak ama kıyafet hazırlayarak ama sosyal mecrada mutlaka Sinop’umuzu daha üst sıralara taşımak zorundayız.” Dedi

 

 

 

Editör: TE Bilisim