Sinoplu çiçekçiler, Sevgililer Günü'nün değişilmez hediyesi olan çiçekleri hafta sonu evlere servis etmek için hazırlıklara başladı.

 

Bu yıl sokağa çıkma yasağına denk gelen Sevgililer Günü için çıkarılan genelge, çiçekçi esnafının içine adeta su serpti.

Sinop’ta uzun yıllardır çiçekçilik yapan Kerem Arslan ,“Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında normalde dükkânlarımızı kapatıyoruz. Fakat Sevgililer Günü dolayısıyla bizler için çıkarılan genelgeye göre 12 Şubat Cuma günü sabah 09.00'dan gece 24.00'e kadar hizmet vereceğiz. Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri ise sabah 10.00 ile akşam 17.00 arası gelenler çiçek alabilecek. Saat 17.00'den sonra gece 24.00'e kadar biz evlere servis yapacağız. Çiçekçi esnafı için nefes aldıracak bir hafta olmasını ümit ediyoruz.” Dedi.
 

“GÜLLER VE ORKİDELER ÖN PLANDA”

Yıllardır Sevgililer Günü'nde olmazsa olmaz hediyelerin başında gelen çiçeklerde talepler ise değişkenlik gösteriyor. Her bütçeye göre her çeşit çiçeğin olduğunu belirten çiçekçi Kerem Arslan, “Bu sene güller ve orkideler ön planda olacak gibi gözüküyor. Fakat her sene olduğu gibi bu sene de orkide daha çok tercih edilecek gibi duruyor. Orkide fiyatları 120 lira ile 150 lira arasında değişkenlik gösterirken, tek güller ise 10 ile 15 lira arasında buketler ise 50 lira ve 150 lira arasında değişiyor. Genellikle kırmızı gül seçiliyor. Çünkü aşk ile eşleştirilen tek çiçek, kırmızı güldür. Bu nedenle mağazalarımızdaki gül stoklarımızı 14 Şubat nedeniyle artırdık. ” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim