Gizemli Kurşun Maskeler Vakası

TOZLU RAFLARDA UNUTULAN GİZLİ GEÇMİŞ!

Dünyada bilimin açıklayamadığı iddia edilen, hala sırrını saklayan birçok olay bulunuyor. Bazıları dosyalar halinde gizemi çözülemeyen olaylar olarak saklanırken bazıları sadece dilden dile günümüze kadar gelmiş durumda. Bu gün size tarihte yaşanmış kayıtlara geçmiş fakat gizemi tozlu raflarda gizli kalmış bir cinayet olayı ve 2 cesetin gizeminden bahsedeceğim.

Kurşun Maskeler olayı Brezilya’da bir çocuğun bir tepenin üzerinde iki mühendisin cesedini bulmasıyla başlıyor. Olayı ilginç kılan bulunan cesetlerin üstündekiler ve cesetlerin üstünden çıkan garip notlar. Cesetler simsiyah giyinmişlerdi, yüzlerinde radyasyondan korunmak için takılan kurşun maskeler vardı ve yanlarında bir taneboş su şişesi vardı. Cesetlerde bulunan bir notta konuşulan yerde buluşulması, kapsüllerin yutulması ve maskeleri taktıktan sonra olacakların beklenmesi isteniyordu. Cesetlerden birinde su şişesinin geri götürmek üzere olduğuna dair bir kupon vardı. Buradan da mühendislerin oraya gittiklerinde öleceklerini bilmedikleri sonucu çıkıyor. Öyleyse bu iki mühendisin bir tepeye çıkıp, birtakım kapsüller yutup kurşun maskeler takmalarına sebep olan şey neydi?

Olay şu şekilde, 1966’da Brezilya’da uçurtma uçuran bir çocuk, çimlerin arasında 2 mühendisin yan yana yatan cesetleriyle karşılaştı. Görünürde neden öldüklerine dair bir iz yoktu. Çocuğun anlattığına göre, çimlerin arasında koştururken ayağı bir şeye takılmıştı ve onları böyle bulmuştu.
Tepeyi kalabalık bir polis grubu doldurmadan önce eminiz polisler bu garip suç mahalinde tamamen olağandışı cesetlere bakıp kafalarını karışmışlardır. Tabi eğer bi suç işlenmişse.
İki ölü adam o gün için klas takım elbiseler ve su geçirmez paltolar giymişlerdi. Yanlarında boş bir su şişesi vardı. Adamların ikisinde de şiddet izi yoktu.
Peki buna neden kurşun maske vakası deniyordu? İşte ilginç kısım. Cesetlerin yüzlerinde radyasyondan korunmak için kullanılanlara benzeyen kurşun maskeler vardı.
İki adam da çevrede elektronik mühendisi olarak tanınıyordu. Polis delilleri topladı ve sonunda o gün neler olduğuyla ilgili bir senaryo hazırladı. Senaryoya göre adamlar paltoları satın aldı, sonra bir bara girip bir şişe su aldılar. Adamlardan biri biraz stresli gözüküyordu. Bardan ayrıldıktan sonra doğruca çocuk tarafından bulundukları tepeye çıktılar ve orada aniden öldüler. Dava kapandı.
Daha da garipleşiyor
Cesetlerin yanında bir de not defteri bulunmuştu. Defterde şunlar yazıyordu:
16:30 – belirlenen yerde ol
18:30 – kapsulleri yut, etki ettikten sonra maskeler için işareti bekle
Bir dakika, yuttukları kapsuller aynı zamanda muhtemelen onları öldüren şey, değil mi? Sorun şu ki, notta yazdığına göre adamlar, kapsüller etkisini gösterdikten sonra bir şeyin olmasını bekliyorlarmış, böylece kapsülleri içmişler ama zehir olduğunu bilmiyorlarmış. Ayrıca su şişesi için bir torba almışlar. Yani orada her ne yapıyorlarsa işleri bittiğinde geri dönmeyi planlıyorlarmış. Orada ölmeyi değil.
Zehirlenme testleri yapılamadı çünkü kurbanların organları düzgün muhafaza edilmemişti. (depoda çok uzun süre kalmıştı)
Peki hangi sebepten ötürü bir tepeye çıkıp, radyasyon korumalığı takıp, o garip kapsülleri içmişlerdi? Ne etkisini bekliyorlardı? Maske onları neyden koruyacaktı? Onları kapsülleri içmesi için ikna eden üçüncü bir kişi mi vardı? Biri onlara kapsülleri içince zamanda yolculuk yapacaklarını veya süper güçler kazanacaklarını mı söylemişti? Bütün bunlar bilimkurgu benzeri bir şey miydi? Hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

NOT:(Bu bir köşe yazısı değildir. Araştırma yazısıdır. Olay ve hikayeler güvenilir kaynaklardan alınmaktadır)