Sinop Üniversitesine bağlı fakültelerden mezun olan öğrencilerin kep atma töreni Cuma akşamı Şehir Stadyumunda yapıldı.
Oldukça renkli görüntülere sahne olan kep atma törenine; AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokulların dekanları, müdürleri, öğretim elemanları ve vatandaşlar ile veliler katıldı.
Programda konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan şunları söyledi; Evlatlarımız uzun yorucu ve dostlukların sıcaklığıyla eğlenceli bir maratonu başarıyla tamamladılar.Güçlerini ispat ettiler.
Öğrencilerimiz genç nesilleri eğitecekler, temel bilimlerde ülkeye ivme kazandıracaklar, iç sularımıza ve denizlerimize can verecekler. Sağlığımızın teminatı olacaklar.
Teknik eleman olarak katma değer ve hizmet üretecekler.
Her şeyin ötesinde bileklerine taktıkları altın bileziklerle özgürleşecek, kimlik ve şahsiyet sahibi olacaklar. İnşallah bu milletin onlar için yaptığı maddi ve manevi her şeyin karşılığını verecekler ve onlar iyi ki varlar.Dedi.
Rektör Bircan konuşmalarını ortaokul hocasının Söz bilirsen bir söz söyle senden ibret alsınlar, söz bilmezsen sükût eyle seni insan sansınlar sözüyle tamamladı.
Törende konuşma yapan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise henüz 10 günlük yeni bir Sinopluyum. Sinop beni şaşırtmaya devam ediyor.
Böylesine coşkulu, böylesine organize olmuş bir tören açıkçası beklemiyordum.
Bu töreni böylesine organize edenlerin bu coşkuyla buraya katılanların hepsine teşekkür ediyorum.
İnsan hayatında çeşitli evreler vardır, bugün o evrelerin en önemlilerinden birisini tamamlıyorsunuz.
Bir kritik eşiği daha aşıp hayata atılıyorsunuz.Size çok emekler verildi sizinle ilgili büyük umutlar beslendi.Bu umutları boşa çıkarmayacağınızı gözlerinizden görüyorum.En kötü günümüz böyle olsun dedi ve öğrencilerden bir ricada bulundu; Gittiğiniz yerlerde, bulunduğunuz mevkilerde, aldığınız vazifelerde Sinopu unutmayın ve her yerde Sinopun temsilcisi olun dedi.
Konuşmaların ardından Mezuniyet Pastası Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu ve duygulu bir konuşma yapan okul birincisi Şükran Tepeli tarafından kesildi.
Mezuniyet Pastasının kesilmesiyle birlikte dereceye giren öğrencilere hediyeler ve plaketler takdim edildi. Ardından büyük bir coşku ile kepler havaya fırlatıldı ve kokteyle geçildi.
Haber
Canan Çalık

Editör: TE Bilisim