Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından ilimizdeki kuyumcular da stokları tüketti. Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından ilimizdeki kuyumcular da stokları tüketti. Altın fiyatlarındaki düşüşü gören vatandaş kuyumculara akın edince piyasada son birkaç gündür çeyrek altın ve cumhuriyet altını bulunmaz oldu. Altındaki düşüşün devam etmesi nedeniyle birçok kişi, yatırım amaçlı olarak çeyrek, yarım ve tam altına yöneldi.
Sinoplu kuyumculardan favori kuyumculuk işletmecisi Mahmut Yıldız:Aşırı talep dolayısıyla, elindeki çeyrek ve cumhuriyet altınını bitiğini söyledi.
Darphane Vatandaşa Altın Yetiştiremiyor
Kuyumcuların vatandaşların altın ihtiyacını karşılayamaması üzerine halk arasında kuyumcular altını sakladığına dair konuşmaların yayıldığını söyleyen Yıldız: İnsanların eline 3 kuruş para geçse hemen bir şekilde altına yatırarak değerlendirmeye çalışıyor. Şu an piyasada altın bulmak çok zor. İnsanlar bize gelip çeyrek altın cumhuriyet altını almak istiyorlar biz dolayısıyla aldığımız yerlerde altın olmadığı için yok diyoruz.
İnsanlarda zannediyorlar ki kuyumcular altını saklıyor. Yani kuyumcular altını saklıyorlar altın çok düştüğü için zarar ettikleri için satmıyor diye düşünüyorlar.
Bizim öyle bir niyetimiz yok.
Altını düştüğü için satmak istememe gibi bir niyetimiz olsa biz dükknımızı açmayız ve altın satmayız.
Biz elimizde olmadığı için insanlara altın yok diyoruz ama insanlarımız maalesef biz altını saklıyormuşuz gibi sanıyorlar bizi yanlış anlamasınlar.
Biz altını hiçbir zaman saklamayız, düşük satarsak düşük yerine koyarız yüksek satarsak yüksek yerine koyarız.
Biz aradaki karımızı alırız.
Bunun dışında bizim altını saklama gibi bir lüksümüz yok.
Biz gerçekten aldığımız kaynaklarda altın olmadığı için yok diyoruz. Dedi.
Haber
Songül KORKMAZ

Editör: TE Bilisim