Küçük yaşta çocuklarla evlilik konusundaki konuşması nedeniyle Türkiye’de büyük tepki çeken ve Ayancık’taki konferansı iptal edilen Nurettin Yıldız’ın “Bu Zamanın Sabrı” isimli konferansı Sinop’ta da iptal edildi.

Konferans vermek için Sinop’a gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı şehre sokmak istemeyen protestocularla polis barikatını yıktı.

“Din istismarcılarını Sinop’ta istemiyoruz” ve “Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” diye slogan atarak Yıldız’ın konuşmacı olarak katılacağı Sinop Atatürk Kapalı Spor salonuna doğru yürüyüşe geçen yüzlerce göstericinin önü polis barikatlarıyla kesilmek istenildi. Fakat öfkeli kalabalık polis ile çatışarak barikatları yıktılar ve konferansın verileceği salonun önüne kadar geldiler. Öfkeli grup salon girişinde canlı barikat oluşturdu. Ara ara polis ve vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı. Araya giren Sinop il Emniyet müdürü Yusuf Biner, gösterici guruba konferansın iptal edildiği anonsunu yapmasına rağmen kalabalık yine de dağılmadı. Yaklaşık 3 saat boyunca salonun önünü kapatan grup konferansa gelen grupla da gergin anlar yaşadı. Emniyet güçlerinin aldığı geniş kapsamlı önlem sayesinde gerginlikler kısa sürede önlendi.

Sinopta organizasyonu gerçekleştiren Sinop İHH Başkanı Sefa Yalın programı iptal kararı almasının ardından açıklamalarda bulundu. Şehrin merkezine girmek istemeyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız Sinop üniversitesi Camiisi bahçesinde yaptığı kısa açıklamanın ardından şehirden ayrıldı.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız ise, "Bu protokoller salonları kapatırlar Allaha giden yolu kapatamazlar. Dinlediğinizden daha çok şey öğrendiniz bugün. Yılmayacağız. Şimdi başladık." dedi.

Editör: TE Bilisim