Hafta başında Sinop Belediyesi tarafından Tersane mevkiindeki çekek yeri projesi için 15 Haziran’dan itibaren start alması planlanan alanda bulunan esnaf lokantaları boşaltılmak istenince zabıtalar ve esnaf arasında arbede yaşanmıştı. Belediyenin esnafa yer göstermesiyle alandaki lokantalar önceki gün olaysız bir şekilde boşaltıldı.

Hafta başında Sinop Belediyesi tarafından Tersane mevkiindeki çekek yeri projesi için start alması planlanan alanda bulunan esnaf lokantaları boşaltılmak istenince zabıtalar ve esnaf arasında arbede yaşanmıştı. Saatler süren arbede sonunda Sinop Belediyesi tarafından esnaflara Çarşamba gününe kadar müsaade verilmişti. Önceki gün Belediyenin esnafları yer göstermesi sebebiyle esnaf olaysız bir şekilde yerlerini boşalttı. Şimdi 15 Haziran’a kadar balıkçıların Tershane mevkiini boşaltması bekleniyor.

Daha önce Belediye tarafından projelendirilen ancak yaklaşık 3 yıldan bu yana mahkeme sürecinde olan Tersane Sahil Dolgu Alanı ve Peyzaj Projesini başlatmak için buradaki balıkçı teknelerinin onarılmasına son defa izin verdiğini, 15 Haziran’a kadar burasının boşaltılacağını belirten Sinop Belediyesi alanda bulunan küçük esnaf ve su ürünleri kooperatifinin boşalttı.

Editör: TE Bilisim