Düzenlenen programda dün akşam saatlerinde gerçekleşen Türk Ordusu içinde bir grup azınlığın başlattığı darbe girişimi üzerine, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için TBMM’nin olağanüstü toplanacağı saatte, tüm Sinoplular Türk bayraklarıyla birlikte Valilik önünde toplandı.
Yapılan programda Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman konu ile ilgili çağrıda bulundu.


Yaman yaptığı açıklamada; “Böylesine arzu edilmeyen olaylar ne yazık ki tarih boyunca Cumhuriyet Dönemi, Osmanlı Dönemi dahil olmak üzere Türk Tarihinde yaşanmış olaylardır. Seçilmiş bir hükümetin güç kullanılarak tasvi edilmesine matup bu eylem ne yazık ki can kaybı ile sona erdirildi. Allah bu millete bir daha bu kadar büyük bir acı yaşatmasın. Bu program Valiliğimizin düzenlemiş olduğu bir çalışma olup sizlerden bu programın sonrasında sakin bir şekilde işlerinizin başına, evlerinize dönmenizi rica edeceğim. Devlet bütün organlarıyla iş başında olup idarede en ufak bir zafiyet söz konusu değildir. Dolayısıyla sakin bir şekilde gelişmeleri takip etmekten öte sade vatandaş olarak sizlere düşen herhangi bir vazife yok. İş başında olması gereken kamu görevlileri bütün kurum ve kuruluşlarıyla görevlerinin başındadır. Gelişmeleri takip edin. En ufak kitle olaylarına vesile olmadan Sinop’un asayişi düzgün 2. İl olması münasebetiyle göstergesini aşağı indirecek sıkıntıya sokmayalım. Dolayısıyla sizler Sinop’a yakışan bir şekilde işlerinizin başına dönün. Vatandaş olarak sizlerde üstünüze düşen görevi yapın.’’ Dedi.

 Programdaki vatandaşların tekbir getirmesi üzerine sözlerine devam eden Yaman;’’ Değerli Vatandaşlar sorunları büyütmeden çözmek idarede marifettir. Ülke bu badireyi atlatmıştır. Cumhurbaşkanından muhtara kadar herkes görevinin gereğini yapmıştır. Lütfen sizlerde görevinizin başına dönün. Hepinizi şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’ Dedi.

Kaynak: Hanife Bal

Editör: TE Bilisim