Cumartesi günü yağan sağanak yağış Sinop çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Akşam saatlerinde başlayan ve çeşitli illerde su baskınlarına yol açan şiddetli yağış Sinopta da etkisini gösterdi. Metorolojiden alınan bilgilere göre metre kareye 20 litreye varan yağışlar tespit edilirken sinopta sel baskını yaşanmadı.

Uzun süredir beklenen yağmurun gelmesi kuraklık endişesi yaşayan çiftçinin yüzünü de güldürdü.Son günlerde yağan yağmurlar kuraklık tehlikesini azaltırken, çiftçiler bundan sonra yağacak yağmurlar ile bu tehlikenin ortadan kalkacağını tahmin ediyor.

Çiftçi Ahmet Ertuğral gazetemize yaptığı açıklamada ; Uzun zamandır Sinop halkı bu yağmuru bekliyordu. İnşallah halkımız ve vatan için hayırlı olur, rahmet olur. Ben bu işle uğraşıyorum, yağmurun yağmasına bi hayli sevindim. Patlıcan yetiştiriyorum. Tohumu Muğladan geldi, 3 yıldır bende. Bu kemer patlıcanı uzun olur bir kökte de 3-5 kilo ürün topluyorum  kızartması güzel, fazla yağ çekmez,  tamamen organik, hiçbir suni ve kimyevi katkı yok. Hanımla hobi olarak yetiştiriyoruz, dost ve arkadaşlara da veriyoruz. Hayatta bir hevesimiz var oda yetiştirdiğimiz ürünleri seyretmek.’’dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

Editör: TE Bilisim