Kışın kendini iyiden iyiye hissettiresi ve özellikle gece saatlerinde havanın daha çok soğuması ile birlikte vatandaşların soba talepleri arttı.

Erfelek’te yıllardır soba satıcılığı yapan Kazım Özen “ Kar yere düşünce soba, güzüne  ve güğüm satışlarımız birden arttı. Elimizden geldiğince vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Yıllardır Erfelek’te bu işle meşgulüm. Her yıl özellikle kar yağışları başladığında satışlarımız hemen hemen iki katı artıyor. Şükürler olsun bizlerde bu sezonda kazancımızı sağlıyoruz.” dedi.

Haber Hakan Çakır barınak ekipleri dışında, bir sokak hayvanının bulunduğu yerden alınıp, başka bir yere götürülmesi suçtur ve bunu yapanlar cezalandırılır. İçinde yaşadığınız binanın tapusu ne kadar size aitse, sokak hayvanlarının yaşadığı cadde, sokak, mahalle, site içi de onlara aittir. Ancak ve ancak belediyenin barınak ekipleri eğer hasta ise ve kısırlaştırılması gerekiyorsa bulunduğu yerden alabilir ve iyileştikten sonra buldukları yere geri bırakır. Bu kanunu çiğneyen kişileri görenlerin bizlerle işbirliği içine girip, hukuksal işlemlere başlamamıza yardım etmeleri gerektiğini duyururuz. Bu soğuk havalarda bir hayvanı ölüme teslim eden kişilere insanlığı ve kanunları öğretmek herkesin boynunun borcudur. Hasta ya da yavru bir hayvan gördüğünüzde ise barınak ekiplerini aramalı ve onların yaşatılmasına yardım etmelisiniz.” denildi.

Editör: TE Bilisim