Sinop valisi Erol Karaömeroğlu Yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yaptığı denetimler sırasında yolda karşılaştığı yaşlı vatandaşların yaşlılar gününü kutladı.

Tüm dünyada yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanıyor.Sinop’ta korona virüs denetimleri sürüyor.Sinop valisi Erol Karaömeroğlu Korana virüs salgını ile mücadele denetimleri kapsamında çeşitli iş yerleri ve işletmelerde yapılan denetimlere katılarak esnaf ve vatandaşları uyardı. Denetimler sırasında vali Karaömeroğlu 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü münasebetiyle yoldakarşılaştığı yaşlı vatandaşların yaşlılar gününü kutladı. Yaşlı vatandaşların  hal ve hatırlarını soran vali Karaömeroğlu vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak kendilerini korumalarını istedi.

Sinop valisi Erol Karaömeroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada:” Yaşlılarımız bizim Kültür ocaklarımızdır. Yani sözlü kültürümüz o yaşlılar üzerinden genç çocuklarımıza aktarılır.Yaşlılarımız kültürümüzün sözlü aktarıcılarıdır. Onlar bizim için önemlidir evlerimizin direkleridir. Onların sağlığı sıhhati bizler için önemlidir. Onun için yaşlılarımızı özellikle bu zamanda çok korumalıyız. Bu vesileyle de yaşlılarımızın dünya yaşlılar günü kutluyorum tebrik ediyorum.“ dedi

Editör: TE Bilisim