Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sinop için büyük önem arz eden 1/25.000 ölçekli imar planı müjdesini verdi.

Kurum açıklamasında; "Sinop merkez ilçemizde uzun süredir devam eden ve çözüm bekleyen imar meselesini, Sinop 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliklerini bakanlığımızca onaylayarak çözüme kavuşturduk. Sinop'umuza ve hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Sinop AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'de yaptığı açıklamada, Bakan Kurum'a teşekkür etti. Dr. Nazım Maviş, "Bakanımız sayın Murat Kurum’dan imar sorunuyla ilgili güzel bir haber aldık. Sinop Merkez ilçemizin 1/25.000 ölçekli imar planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca onaylandı. Sayın Bakanımıza ve ekibine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.  Sinop'umuza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ: “TÜRKİYE'DE KIRILMAMIŞ 500’ÜN ÜZERİNDE FAY HATTI VAR, KÖPEK KULÜBESİNİ DAHİ SAĞLAM YAPMALIYIZ" BAKAN ÖZHASEKİ: “TÜRKİYE'DE KIRILMAMIŞ 500’ÜN ÜZERİNDE FAY HATTI VAR, KÖPEK KULÜBESİNİ DAHİ SAĞLAM YAPMALIYIZ"

Bu arada  1/25.000 ölçekli imar planı 9 Nisan 2022 itibariyle internet sitesinden yayınlayacak. Ardından askı süreci başlayacak ve 1 ay askıda kalacak. İtiraz olmaması durumunda ise kesinleşecek.

Editör: TE Bilisim