KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Karadeniz’in çarpanı ‘iskorpit’, tezgâhlarda kendini göstermeye başladı.

Vücudundaki dikenlerine dokunulduğunda sızlatan, felce kadar yol açabilen zehir barındıran, Karadeniz yöresinde ‘çarpan’ adıyla bilinen iskorpit, deniz soğuğunun azalmasıyla yeniden kendini gösterdi. Genellikle mayıs ve haziran aylarında görünen iskorpit balığı, Sinop’ta tezgâhlarda kilogramı 150 TL’den satılıyor. Balıkçılar bu balığın zehirli dikenlerini ayıklayarak müşterilere sunuyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkçı Hakan Erol, “Bu balığın adı çarpan diye geçer bizde. Ege’de de iskorpit diye geçer. Bu balığa önceki dönemlerde kimse bakmazdı ama daha sonra bunu tüketmeye başladılar. Bu balığın özelliği lezzetli olması, lokanta balığı olması. Lokantalarda çorba yapılır, tava yapılır. Balık güzel balık. Lokantalar alıyor. İnsanların alım gücü yok ama güzel lezzetli balık. Mayıs ve Haziran aylarında oluyor başka aylarda olmaz zaten.” Dedi.

Başka bir balıkçı Niyazi Özbilen ise; “İskorpit balığı bir adı da çarpan bu aylarda başlıyor. 2 ay devam ediyor. Çarpan biraz zahmetli balık. Dikeni de zehirlidir. Ama etinde zehir yok. Üç kilodan bir kilo eti çıkıyor. Çok lezzetli balıktır. Lokantalara tavsiye ediyoruz alıyorlar. Sinop’a özgü bir balıktır.” Dedi.

Balıkçı tezgahına gelen Engin Dikmen ise; “Kilosu pahalı ama şimdi balıkçıyı da düşünmek lazım. Mazotunda litresi pahalı. O yüzden biraz fiyatları arttırıyor tabii balıkçılar. Ben alamadım almam da zaten. Biraz pahalı geliyor bana.” Dedi.

Editör: TE Bilisim