SİNOP İHH bayrama sevinçli girsinler diye yetim, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafeti ulaştırıyor. Hayırseverlerin destekleriyle yapılan çalışmalarla pek çok çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

 

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi Sinop İHH İnsani Yardım Vakfı, Bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılasınlar diye yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık hediye ediyor. Ülkemizin önde gelen giyim firmalarından birinden hayırseverlerinde katılımıyla alışverişler yapılıyor. Bayramlıklar çocukların kendi istediği kıyafet olarak alınıp teslim ediliyor. Çocukların anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan ise gözlerinden okunuyor.

“AMACIMIZ YETİM ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRMEK”
 

Konuya ilişkin açıklamamda bulunan Sinop İHH Başkanı Kamil Talha CAN, yetim çocuklarının sevincine ortak olmanın amaçları arasında yer aldığına işaret ederek; “Ramazan ayın başında planlamamızı yaptık. Çocuklarımızın da tatilini fırsat bilip 13-14 Nisan tarihlerinde sosyal medya hesaplarımızdan duyuru yaparak bağışçılarımızı çağırdık. İnşallah 150’ye yakın çocuğumuzu giydirmiş olacağız.  Her yıl elimizden geldiğince çocuklarımız kendi beğendikleri kıyafetler olsun, kendileri istediklerini seçsin diye mağazamızda bir araya geliyoruz. Kendi çocuğumuzu nasıl giydiriyorsak bu çocuklarımızı da aynı şekilde sevindirmek amacımız.” şeklinde konuştu.

SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YARDIM KOLİSİ VE BAYRAMLIK DAĞITILIYOR”
 

Hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunan Can; “Hedefimiz sadece yetimler değil. İHH’nın yurt dışında da çalışmaları devam ediyor. Şu an ekiplerimiz dünyanın dört bir yanında yardım kolileri ve bayramlık dağıtımı yapıyor. Ortadoğu’da bütün ihtiyaç sahibi ülkelerde bu çalışmalar devam ediyor. 150’ye yakın çocuğumuzu giydirdikten sonra oradaki yetimlere el uzatmak istiyoruz. İnşallah bağışçılarımızdan oradaki yetimlerimiz için de destek bekliyoruz. Ramazan bayramına kadar bizim alışverişlerimiz devam edecek. Bağışçılarımız İHH’nın dernek binasına bağışlarını yapabilirler. Sosyal medya hesaplarımızdan ve dernek IBAN numaralarımız var oradan da ulaşılabilir. Bizler her ulaşan miktarla bir çocuğumuzu da mutu etmeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim