SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI



Sinop’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Sinop Atatürk Kapalı Spor salonunda gerçekleşen törende anasınıfı annelerinin yaptığı gösteri Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
 
Sinop’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Etkinliklerde Atatürk İlkokulu anasınıfı öğretmeni Bedia Kiren’in yürüttüğü “Okul Öncesinde Aile Katılımı İçin Uygulama Önerisi Sinop’ta Anneler 23 Nisan’ı Kutluyor”  proje kapsamında,  anasınıfı sabahçı velilerinin 5 farklı yöreden oynanan halk oyunları törene damgasını vurdu.

Proje hakkında bilgiler veren Atatürk İlkokulu anasınıfı öğretmeni Bedia Kiren; “Okul Öncesinde Aile Katılımı İçin Uygulama Önerisi Sinop’ta Anneler 23 Nisan’ı Kutluyor”  proje kapsamında, okul öncesi eğitim programının önemli ilkelerinden birisi eğitimde aile katılımının sağlanmasıdır. Eğitimde aile katılımı sağlamak için bilindik yolların dışına çıkılmalı ve daha yaratıcı yollara başvurulmalıdır. Bu sebeple aileleri sadece sınıfta değil de, resmi bayramlarda da yer alması önemlidir ve topluma yararlı olacaktır. Ayrıca bu davranışımız farklı illere örnek olacaktır.  Okul öncesi dönemde okul aile ilişkisini güçlendirmenin bir yolu olarak anasınıfı öğretmenleri ve aileler bir araya gelerek resmi bayramlar için gösteri hazırlamak için bir seçenek sunulabilir.  Bu yaptığımız çalışmalar diğer öğretmenlere örnek teşkil etmesi için etkili bir şekilde duyurulmalıdır. Törende yaptığımız gösteri gerçekten büyük ilgi gördü. Bizi izleyen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’na, protokol üyeleri, proje içinde bulunan annelere ve törene katılan vatandaşlara teşekkür ederiz.” Dedi.

Ayrıca Kiren,  “Okul Öncesinde Aile Katılımı İçin Uygulama Önerisi Sinop’ta Anneler 23 Nisan’ı Kutluyor”  proje kapsamında, desteklerini esirgemeyen okul müdüresi Dilek Ertuğral, Atatürk İlkokulu sabahçı öğretmenleri Derya Pepenoğlu ve Hatice İşcan’a, Halk oyunu antrenörü Emre Kiraz ve projemize katılım gösteren annelerimize teşekkür ederim.” Dedi.
 

Editör: TE Bilisim