SİNOP’TA OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER SÜRÜYOR SİNOP’TA OKUL ÇEVRELERİNDE DENETİMLER SÜRÜYOR

Sinop Üniversitesi, Endonezya'nın Negeri Makassar Üniversitesi ile akademik iş birliğini güçlendirmek için yeni bir protokol imzaladı. Protokol, bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarını da kapsıyor.

Sinop Üniversitesi, Endonezya’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Negeri Makassar Üniversitesi ile akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir protokol imzaladı. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Bayrak’ın imzaladığı bu anlaşma ile iki üniversite, bilimsel projeler, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütecek. İş birliği, uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederken her iki üniversitenin de akademik anlamda gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Sinop Üniversitesi, geçtiğimiz Temmuz ayında da Endonezya'daki iki devlet üniversitesiyle birlikte düzenlenen “Uluslararası Webinar ve Sanal İmza Töreni” etkinliğine Zoom platformu üzerinden katılmıştı. Üniversiteyi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gül Erkol Bayram’ın katıldığı törende, Endonezya, Hindistan ve Rusya'dan üniversitelerle iş birliği anlaşmaları imzalanmıştı. Bu anlaşmalar, akademik ve bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının geliştirilmesini hedeflemişti.

Editör: Mustafa Usta