ORDU CADDESİ’NDE KANALİZASYON TESİSATI YENİLENİYOR ORDU CADDESİ’NDE KANALİZASYON TESİSATI YENİLENİYOR

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Mertoğlu Köyü halkıyla bir araya geldi.

Mertoğlu köyü çok amaçlı salonda vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, Türk Telekom Müdürü Doğan Uçar, DSİ Harita Mühendisi Onur Yağcı ve Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal eşlik etti.

Mertoğlu Köyü'nün genel durumu hakkında Muhtar Mustafa Ünal'dan bilgiler alan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, köyde yaşayan vatandaşlardan birebir araya aracı koymadan onların sorunlarını dinledi. Daha sonra vali Özarslan, istek ve taleplerin ivedilikle sonuçlandırılması için ilgili Kurum Müdürlerine talimat verdi.

Mertoğlu köyü çok amaçlı salonda ilk olarak konuşan Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal, “Sayın valimden Allah razı olsun. Ben köyümüzden ve köyümüzdeki etkinliklerden kendisine sürekli bahsediyordum. Köyümüzün tabi ki bazı sorunları var. Bunun için hepinizi buraya topladık ki, kendi sorunlarınızı sayın valimize kendiniz iletin.” dedi.

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Tüm ilçedeki muhtarlarımızı dinledik ve notlarımızı aldık. Sorunları kayda alıp takibini yapıyoruz. Not aldığımız sorunların ne kadarını çözdük ne kadarını çözemedik tekrar mahalle muhtarlarımızla ve köy muhtarlarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunları ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunları değerlendirip takip edeceğiz.” diye konuştu.

Ardından Mertoğlu köyünde mezbahane de sıklıkla sorun yaşadıklarını belirten köy halkından Erdoğan Ünal; ”Belediyeye gidiyoruz. Orası köy özel idare ilgileniyor diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, orası belediyede onlar ilgileniyor diyorlar. Köpekler beni geçen gün sıkıştırdılar. En az 15 tane başıboş köpek var orada. Vatandaşlar bakamadığı köpekleri bırakıyor. Ayrıca mezbahane de atık sorunu da yaşanıyor. Yıllardır atıklardan dolayı sorun yaşıyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanım atıklardan dolayı telef oldu. Ayrıca bu atıklar çevre kirliliği de yaratıyor. Çeltik tarlalarına da zarar veriyor.” ifadelerine yer verdi.

Vali Özarslan’da, başıboş köpekleri bırakan vatandaşları araçlarıyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi. 

Sinop Tarım İl Müdürü Fatih Önlem ise, atık sorunu ile ilgili olarak; “Bu konuyla ilgili zamanında taahhütler verilmiş. Ama hava hattının değişikliğine göre taşkın zamanlarında acil müdahale gerekiyor. Biz orayla ilgili genel olarak işlemleri başlattık. İç kısımda da eksikler vardı. Biz onlara sürelerini verdik. Verdiğimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarını iptal edeceğiz.” dedi.
 

Editör: Mustafa Usta