5 Temmuz tarihinde görev yaptığı Suudi Arabistan’da gözaltına alınan Sinoplu gazeteci Kurtuluş Demirbaş, “Bazı yayın organları yalan yanlış haberler yapmış. Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim. Malum kişiyle hiçbir alakam yok. Kimse haddini aşan açıklamalar yapmasın. Ben şu anda çok iyiyim. Türk devletinin yetkileri şu anda burada” dedi.

Bir spor etkinliği için (WAAF U19) Suudi Arabistan’da bulunan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş, 5 Temmuz 2024 Akşamı Suudi polisi tarafından gözaltına alınmıştı. 5 gündür gözaltına olan Sinoplu Gazeteci Kurtuluş Demirbaş Türk yetkililerinin girişimleri sonucu serbest bırakıldı.
 

Serbest bırakılmasının ardından kamera karşısına geçen Demirbaş yaptığı açıklamada; “Küçük bir yanlış anlaşılma sebebi nedeniyle 5 Temmuz’dan beri Suudi Arabistan’da göz altına tutuluyordum. Şanlı Türk devletinin yetkililerinin araya girmesinin ardından bu yanlış anlaşılma giderildi. Şu anda konsolosluk aracımızla birlikte Cide’deki temsilciliğimize gidiyoruz. Ben iyiyim. Bazı yayın organları yalan yanlış haberler yapmış Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim. Malum kişiyle hiçbir alakam yok. Kimse haddini aşan açıklamalar yapmasın. Ben şu anda çok iyiyim. Türk devletinin yetkileri şu anda burada. Devlet büyüklerimize ve benim kurtulmamda emeği geçen tüm Türk yetkilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

SİNOP’TA 3 BUÇUK KİLOGRAMLIK KIRLANGIÇ BALIĞI YAKALANDI SİNOP’TA 3 BUÇUK KİLOGRAMLIK KIRLANGIÇ BALIĞI YAKALANDI

Editör: Mustafa Usta