Sinop’ta olumsuz hava şartları nedeniyle boş kalan balıkçı tezgahları, bugün balık çeşitleri ile şenlendi. Vatandaşlar, günlerdir hasret kaldıkları balık tezgahları önünde yoğunluk oluşturdu.

SİNOP ESNAFLARINDAN REMZİ GÜL VEFAT ETTİ SİNOP ESNAFLARINDAN REMZİ GÜL VEFAT ETTİ

Hava sıcaklıklarının 15 derece kadar düştüğü Sinop’ta denizde yaşanan fırtına dolayısıyla gırgırlar mavi sulara açılmakta zorlandı. Az sayıda teknenin ava çıkması nedeniyle boş kalan balık tezgahları, bugün yeniden şenlendi. Balığın bollaşması fiyatların yarı yarıya düşmesine neden olurken, vatandaşlar da balıklara yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşların günlerdir balığın yolunu gözlediğini ifade eden Balıkçı Olcay Karabulut, “Allah’a şükürler olsun sezon 10 numara geçiyor. Bundan 4-5 gün önce hava esti ve 2-3 gün balığımız yoktu. Kayıklarımız denize çıktı ve balığı buldu. Şuanda balık Sinop tarafında. Trabzon, Ordu, Hopa tarafından balık kaçtı ve şuanda Sinop tarafında. Allah’a şükürler olsun dün, 3 bin kasa balığımız vardı. Bu 3 bin kasa balık tek bizde değil, bütün kayıklarda hemen hemen vardı. Herkes faydalandı bu durumdan. Halk da faydalandı. Kayıkta 50 tane adam ekmek yiyor. Onun dışında balıkhanelerde de 5 kişi ekmek yiyor. Allaha’ şükürler olsun sezonumuz 10 numara. Hamsiden de umudumuz var. 1 ay olmasa bile 20 güne hamsimiz de olur gibi. Bu da bize yeterli. Vatandaş da bu durumdan faydalanır. Şuan da palamutlar 1 kilogram 300 gram civarı geliyor ve fiyatı 100 lira. Bir tane balığı 3 kişi zor yiyor” diye konuştu.

Sezondan memnun olduğunu ifade eden Balıkçı Erdoğan Doğan ise; “Sezon çok güzel. Palamut bol. Hamsi de var. İstavrit, mezgit, barbunya    bu sene ne ararsan var.  Bu sene Cenab-ı Allah bereket verdi. Vatandaş bu sene bol bol balık yiyor. Balıkların fiyatı da iyi. Bu sezon balıkçı da kazanıyor. Vatandaş da balık yiyor” dedi.

 

Editör: Mustafa Usta