İstanbul’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Sinoplu Tıp Fakültesi Öğrencisi M. Berkay Akbaş'ın anısına her yıl düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvası'nın altıncısı 19 Temmuz tarihinde başlayacak. Turnuvaya 8 farklı ilden çok sayıda sporcu katılacak.

SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Turnuva öncesi gazeteciler ile bir araya gelen Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Belediye Özel Kalem Müdür Uğur Davas ve Basketbol Antrenörü Anıl Çilingir turnuvanın detayları hakkında bilgiler verdi. 

Düzenlenen toplantıda konuşan Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş; “Bildiğiniz gibi 2017 yılından bu zamana kadar düzenlediğimiz ve o günden bu güne kadar da gelişen ve her geçen gün katılım sayısı artan Berkay Akbaş Basketbol Turnuvasının bu yıl altıncısını düzenleyeceğiz. Bildiğiniz gibi basketbol severlerin takip ettiği bölge illeri ile birlikte ülkemizin değişik illerinin katılımıyla her yıl daha da büyüyen bir turnuva haline gelen bir basketbol turnuvasından bahsediyoruz. Sinop Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleri ve Sinop Belediyesinin de ana sponsor olarak bütün turnuvaya katkı vermelerinden dolayı öncelikle kurumlarımıza ve kurum temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bu turnuva kendisini her geçen gün arttıran, arttırdığı her süre içerisinde de sporun sevgi, hoşgörü ve kardeşlik olduğunu en iyi ortaya koyan, bölgede ve bölge illeri içerisinde herkesin takip edip katılmak içinde organizasyon komitesine her yıl öncesinden müracaat edilen bir turnuva haline geldi. Tabi bu turnuvanın amacı sporun bütünleştiriciliğinin, sevgi ve hoşgörüsünün anlatımıyla beraber Berkay’ın anısını yaşatabilmek ve bu anı çerçevesinde de gelecek nesillere iyi bir figür olarak kendisini anlatabilme imkanını bizlere sunuyor. Turnuvanın final maçları sonrasında her zaman yaptığımız gibi çağdaş yaşamı destekleme derneği üzerinden Berkay Akbaş adına üniversite öğrencilerine sağladığımız bursun bu yıl da artarak devam ettiğini, akabinde de kaç öğrencimizin bu burslardan faydalandığı gibi bilgileri de o gün sizlerle paylaşacağız. Dediğim gibi spor kardeşlik ruhuna uygun bir turnuva olarak bu yıl altıncısını düzenleyeceğiz. Umarım bundan sonraki senelerde de daha fazla katılımcı ile devam eden bir turnuva olur” dedi.

Turnuvanın detayları hakkında bilgi veren Basketbol Antrenörü Anıl Çilingir, ise; “Bu sene organizasyonumuz 19-21 Temmuz tarihleri arasında daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Barış Manço parkında gerçekleşecek. Turnuvaya Sinop dahil olmak üzere Giresun, Ordu, Rize, Ünye, Çorum, Bingöl, Samsun, Karabük illerinden çok sayıda sporcu ve idareciyi ilimizde ağırlayacağız. Toplamda 42 adet takımımız var. Bu takımlarımız 3 günlük organizasyon boyunca da 62 tane maç oynayacak. Maçların başlangıç saati her gün için 15.30 olacak. bu sene turnuvamıza ilk defa dahil edeceğimiz küçükler kategorisinde 6 kız 6 erkek takımımız var. Yıldızlar kategorisinde yine 6 kız 6 erkek takımımız var. Gençler kategorisinde 6 kız 12 erkek takımımız var. Toplamda 180 civarı sporcu ve 120 civarında idareci ile bu organizasyonu bitireceğiz. Sinop halkını da daha önceki senelerde olduğu gibi organizasyonumuza bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim