SİNOP’TA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ SİNOP’TA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ



Sinop’ta ortadan kaybolan tarımsal sulama boruları bulundu.

Sinop'un Merkez ilçesine bağlı Çobanlar köyü Muhsinli Göleti'nden, Merkez Kılıçlı köyü ovasına giden tarımsal sulama boruları ortadan kaldırılan ve yaklaşık 200 metrelik metal sulama boruları bulundu. Boruların Çobanlar köyü muhtarı Ali Apaydın, tarafından ormanlık alana tedbir için aldığı öğrenildi.

Çobanlar köyü muhtarı Ali Apaydın, boruları Özel idare ekiplerinin gelip keserek söktüğünü belirterek, “Borular kayboldu diye bir şey yok. Köprümüzü tehlikeye soktuğundan ve önüne ağaçlar geldiğinden dolayı boruları biz aldık. Ağaçlarda buna engel oluyordu ve çay yatağının farklı yerlere taşmasına sebep oluyordu. Boruları biz adlık. Köyün ormanlık alanına koyduk. Borular burada ve bu konudan özel idarenin haberi var. Zaten özel idarenin ekipleri kaynak makinesiyle gelip boruları kestiler. Borular köyün emanetinde. Borularda kaybolma gibi bir durum söz konusu değil. Bu borular 7 yıldır zaten hiç kullanılmıyor. Bu boruları besleyen kanallarda lav oldu zaten, yani kullanılmıyor. Keşke imkanlarımız olsa da o kanallar yapılsa, gerek Kılıçlı köyü, gerek Çobanlar köyü bu hizmetlerden daha iyi yararlansa. Zaten 7 yıldır kullanılmaya atıl durumdaki boruları köprüyü tehlikeye atmasın adı altında aldık.” diye konuştu.

Ayrıca, Muhsinli Göletinin doluluğu hakkında bilgi veren Apaydın, “Muhsinli göletimiz dolu. Yıllar önce gölette patlak vardı. Ortasında kara gözüküyordu. Onu da biz yaptırdık. Şuanda barajımız dolu. Fakat kanallarımız çok kötü durumda. Keşke, devletimizin imkanı olsa da kanallar Muhsinli göletinden buraya kadar tekrar yenilense, Kılıçlı köyüne de verilebilir ondan hiçbir sıkıntı yok. Kanallarımız kırık olduğu için, kullanılmadığı için kaldırıldı zaten.” dedi.
 

Editör: Mustafa Usta