Sinop Üniversitesi Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu Öğrenci Kulübü, lösemili çocuklar yararına önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Sinop Üniversitesi Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu Öğrenci Kulübü, şehir merkezinde kurulan stantlarda lösemili çocuklar ve aileleri için giysi, kırtasiye ve oyuncak malzemeleri toplamaya başladı. Kulüp yetkilileri, kampanyanın amacının, lösemili çocuklar ve ailelerine moral ve destek sağlamak olduğunu belirtti. Toplanacak malzemelerin, 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı günü, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi'nde yatan lösemili çocuklara ulaştırılacağı ifade edildi. 
Sinop Üniversitesi Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Dilek Sağır, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kulüp olarak biz 23 Nisan’da 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yata lösemili çocuklara bağış toplamak istedik çünkü çocuklar çok uzun süre hastanede yatıyorlar ve ne yazık ki arkadaşlarından ve ailelerinden uzak kalıyorlar. Bu özel günde de  yine hastanede oluyorlar ve kutlayamıyorlar. O nedenle onları sevindirmek için öğrencilerimle beraber 23 Nisan’da toplamış olduğumuz hediyelerle beraber onları ziyaret edeceğiz, müzikler danslar eşliğinde onları eğlendirip birazda olsa o hastalık psikolojisinden onları çıkartmaya çalışacağız. Bağışçılarımızın kimisi oyuncak getiriyor, kimisi kıyafet getiriyor ama bazı yaşlı vatandaşlar biz gidip alamayız biz size para verelim bizim adımıza siz alın diyorlar. O şekilde isteyen kişilere de yardımcı oluyoruz. Topladığımız paralarla gün sonunda gidip çocuklar için oyuncak ve kıyafet alışverişi yapıyoruz.” dedi. 
Kampanya kapsamında sıfır malzemelerin yanı sıra kullanılmamış, temiz ve hasarsız malzemelerin de kabul edileceği bildirildi.

SİNOP ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ KIYASIYA YARIŞTILAR SİNOP ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ KIYASIYA YARIŞTILAR

Editör: Mustafa Usta