Sinop'un önemli manevi değerlerinden ve Anadolu'nun ilk şehitlerinden Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri SADER ve Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) ve Sinop İl Müftülüğü  tarafından bu yıl Sinop'ta 8’incisi yapılacak olan "Geleneksel Seyyid İbrahim Bilal Hz. Anma Günü Etkinliği" öncesi basın toplantısı düzenlendi. 

Bir kafede gerçekleştirilen toplantıya Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, TÜSİDEF Genel Başkanı Remzi Yüksel SADER Başkanı İlyas Aktaşgil,  SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, Sinop Balkan, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, din görevlileri ile dernek yöneticileri katıldı.  

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) olarak Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Etkinliği programının bu yıl 8’incisini düzenleyeceklerini belirten SADER Başkanı İlyas Aktaşgil, etkinliğin Seyyid Bilal Camisinde 02 Ağustos Cuma günü saat 11:00'da başlayacağını ve Cuma Namazı sonrası yemek ikramıyla son bulacağını söyledi. İlyas Aktaşgil, tüm Sinopluları kentin manevi değerlerine sahip çıkma bağlamında programa davet ettiklerini dile getirdi. 

SİNOP AÇIKLARINDA BATMA TEHLİKESİ GEÇİREN KURU YÜK GEMİSİ KURTARILDI SİNOP AÇIKLARINDA BATMA TEHLİKESİ GEÇİREN KURU YÜK GEMİSİ KURTARILDI

İl Müftüsü Paşa Bektaş'da yaptığı konuşmada Sinop'un önemli manevi değeri olan Seyyid Bilal Hazretlerinin tanıtımı konusunda herkesin gayret göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Seyyid Bilal Hazretlerinin sadece Sinop'un değil evrensel bir değer olduğunu belirterek, bu manada SADER'in yaptığı çalışmanın son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Mustafa Usta