Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) ve Sinop İl Müftülüğü tarafından Sinop’ta “Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Günü Etkinliğinin 8'incisi düzenlendi.

Sinop'un önemli manevi değerlerinden ve Anadolu'nun ilk şehitlerinden Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) ve Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

SİNOPLU İŞ ADAMLARI DERNEĞİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ SİNOPLU İŞ ADAMLARI DERNEĞİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Merkezi İstanbul'da olan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) tarafından bu yıl Sinop'ta 8’incisi düzenlenen " Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Günü Etkinliği "Seyyid Bilal Camisinde İl Müftüsü Paşa Bektaş, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman ve Seyyid İbrahim Bilal Camii İmam Hatibi Selahaddin Başkaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid programı ile başladı. Kılınan Cuma namazı ardından vatandaşlara pilav, ayran, kek ve su ikramında bulunuldu.

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) olarak Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Etkinliği programının bu yıl 8’incisini düzenlediklerini belirten SADER Başkanı İlyas Aktaşgil, etkinliği geniş katılımlarla ilerleyen yıllarda da sürdüreceklerini ifade etti.

Anma programına, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, İl Müftüsü Paşa Bektaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, TÜSİDEF Genel Başkanı Remzi Yüksel, SADER Başkanı İlyas Aktaşgil, SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, Sinop Balkan, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, STK temsilcileri, SADER üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: Mustafa Usta