ÖNDER Sinop İmam Hatipliler Derneği Başkanı, İsmail Aksoy bir süre önce başlatılan “Türkiye’nin Önderleri” isimli programa dair bilgiler verdi. ÖNDER Sinop İmam Hatipliler Derneği Başkanı İsmail Aksoy, projenin amacının, “Türkiye’nin Önderleri”  okuyan, teknolojiyi, milli ve manevi değerlerini bilen, dünyayı yorumlama kabiliyetine sahip gençler yetiştirmenin gayretinde olduklarını ve bu doğrultuda yapılan çalışmalara da imkânlar ölçüsünde dernek olarak destek verdiklerini söyledi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE PALAMUT ŞENLİĞİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE PALAMUT ŞENLİĞİ

Programın üç yıl sürecek bir eğitim ve kişisel gelişim programı olduğunu belirten Aksoy, Önder şahsiyetlerin yetiştirilmesini amaçladıklarını ifade ederek program içeriğinde kitap okuma, geziler, sinema, piknik etkinlikleri, kültürel-sanatsal ve sportif faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri, beceri geliştirme uygulamaları ve üniversite öncesi rehberlik gibi konuların yer aldığını belirtti. Proje içerisinde Sinop Üniversitesinden beş öğrencinin de Lider Genç olarak çalıştığını aktaran Aksoy; “Kendi öz değerlerini iyi bilen, bunu dünyadaki gelişmeler ekseninde yorumlayan, okumayı seven, üreten gençler yetiştirmek bizim en temel amacımız. Bu doğrultuda yapılan işlere de imkânlar ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz ve geleceğe dair yol haritasını öğrencilerimizle beraber çiziyoruz. Bu vesileyle her geçen gün daha azimli ve ümitli bir şekilde öğrencilerimizin gelişmesinde etkisi olacağına inandığımız okuma grupları çalışmamızın çalışmaları hızla devam etmekte.” Dedi.

Ayrıca Aksoy, “Liderlerimiz, Genç ÖNDER Başkanımız Yasin Can Kaya ve Üniversite koordinatörümüz Batuhan Uyanık, Türkiye’nin Önderleri Projesi’ni bugün Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz İmam Hatip Lisesi’ne yeni gelen 9. Sınıf öğrencilerimize tanıtarak yeni dönemi başlattılar. Öğrencilerimize projenin yanı sıra kim olduğumuzu, amacımızı ve gayemizi de anlattık aynı zamanda hoş geldin ikramında bulunmayı da ihmal etmedik. Programda emeği geçen liderlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz. Gençlerimizden umudumuz var, her şey gençler için; her şey gençlik için” dedi.

Editör: Mustafa Usta