SİNOP’TA 2 EV YANARAK KÜL OLDU SİNOP’TA 2 EV YANARAK KÜL OLDU

Kışın gelmesiyle Sinop’ ta da kuzine sobaya olan talep arttı. Bu durum Sinop’ taki soba satıcılarında da hareketlilik yaşatırken esnaflar yaşanan hareketlilikten oldukça memnun.

Sinoplu sobacı esnafları; “Pandemi ve devamında gelen hayat pahalılığı insanların kırsal hayata geçmesini sebep oldu. Bunların yanı sıra şehir hayatından sıkılıp kırsala kaçmak isteyenler, şehirdeki betonarme yerine doğayla iç içe olmak isteyenler ve çocukların doğal hayatı yaşamasını isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu sebeplerden dolayı kırsala yönelen insanlar buradaki evlerinde daha doğal ısınmak istiyor. Bunun için de kuzineli şömine tarzı sobaları tercih ediyor. Bu durum soba sektörünün şömineye yöneltti. Her şeyde olduğu gibi artık sobalarda da görselliğe önem verilmeye başlandı. Özellikle fırınlı döküm şöminelerde ısınma ve pişirme bir arada olduğu için ve görsel olarak daha estetik durduğu için tercih ediliyor. Yakıt olarak da kömür yerine hem daha sağlıklı hem de daha doğal olduğu için odun yakıyor. Odunun közü de aynı şekilde kokusuz ve sağlıklı oluyor. Şöminenin yanına konulduğunda da daha güzel bir görünüm oluşturuyor. Ayrıca son yıllarda soba özlemini dindirmek isteyen vatandaşlar da kuzine sobalara yoğun ilgi gösteriyor. Kuzine sobalarda hem yemeklerini pişirip hem de yeterli seviyede ısınabildikleri için, ilgiyi yüksek oranda kuzine sobalara yöneltiyor” Diye konuştular.

Editör: Mustafa Usta