Sinoplu vatandaş Tuncay Türk; “Biz zaten girişte kişi başı 15 lira vermişiz. Burada zaten siz para ile yeme, içme malzemesi satıyorsunuz. Benim oradan ihtiyacım olursa oradan zaten alırım. Ama benim dışarıdan getirdiğime siz neden karışıyorsunuz?” dedi. Sinoplu vatandaş Hatice Türk ise; “Termosumuza çayımızı koyduk. Zeytinimizi, peynirimizi getirdik. Masayı hazırladık. Oradan görevli geldi ve “kalkmanız gerekiyor, burada yasak” dedi. Sinop’ta hizmet veren Sinop İl Özel İdaresi Karakum Sosyal Tesislerinin tesis içine yiyecek içecek sokmak yasak uygulamasına sonra vatandaşlar tepki gösterdi.

Sinoplu vatandaş Tuncay Türk, ailesiyle birlikte kahvaltıya geldiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi.


“Biz yıllardır Karakum özel idare plajına geliyoruz. Bugün her zamanki gibi çoluk çocuk geldik. Kahvaltılık malzemelerimizi getirdik ve kahvaltı yapmak istedik. Girişte kişi başı 15 lira ücret verdik. Oturduk, soframızı kurmaya başladık. Görevli gelip “Dışarıdan yiyecek getirmek yasak” dedi. Sonra biz soframızı kurmaya devam ettik. Başka bir görevli gelip “kaldırın” dedi. Onlar da emir kulu. Arada kalıyorlar. Bizde buraya 20 yıldır geliyoruz. Biz de Sinop’un halkıyız. Sanki yasadışı bir şey getirdik dışarıdan. Kahvaltılık malzeme getirmişiz dışarıdan çoluk çocuk kahvaltımızı yapacağız ama yasak. Neyine yasak? Biz zaten girişte kişi başı 15 lira vermişiz. Burada zaten siz para ile yeme, içme malzemesi satıyorsunuz. Benim oradan ihtiyacım olursa oradan zaten alırım. Ama benim dışarıdan getirdiğime siz neden karışıyorsunuz? Kime ne zararı var? İnsanlar yasak diye çantalarına gizli saklı bir şeyler koyup gizli saklı yemenin gayretindeler. Biz bunu Sinop’a ve Sinop’u yöneten insanlara yakıştıramıyoruz. Bu durumun bir an önce eski haline getirilmesini istiyoruz. Kendileri daha fazla satış yapmak için böyle bir sistem yapmışlar. Başka ne olacak?”


Hatice Türk; “20 yıldır geldiğim yere her yıl geldiğim yere kahvaltı yapmaya geldim. Her zaman gelip oradaki masa ve sandalyeleri kullanıyorduk. Sahilde oturabiliyorduk. Termosumuza çayımızı koyduk. Zeytinimizi, peynirimizi getirdik. Masayı hazırladık. Oradan görevli geldi ve “kalkmanız gerekiyor, burada yasak” dedi. Biz o kadar alışığız ki, kapıdaki yiyecek içecek sokmak yasaktır yazısını bile görmedim. 20 yıldır bir düzene alışmışız biz. Sinoplu’yum. Sonra bizi uyaran görevli gitti. Biz kahvaltıya devam ederken bir görevli daha geldi. “Hemen kaldırın ve kalkın” dedi. Bende sinirlendim. 20 yıldır alışık olduğum bir düzen. Sinop’un biz özellikle bu yönüyle övünüyoruz ve akrabalarımıza anlatıyoruz. Sinop bahçemiz gibi. Ama bugün hüsrana uğradım. Çünkü öyle bir şey yok artık. Onu gördüm. Gerçekten çok üzüldüm. Bu sefer görevlilerde arada kalıyor. Onlar da görevlerini yapmak zorunda. Onlara da bir şey diyemiyorum ama alışık olduğumuz bir sistemin dışında olunca öfkeleniyor insan. Biz giriş parası verdik. Orada çalışanlar var ben buna bir şey demiyorum. Orada satış da yapılabilir tamam ama ben ihtiyacım olursa oradan zaten alırım. Herkes gizli saklı çantasına bir şeyler koyup yemeye çalışıyor. Neden böyle olsun?”

Fatma Türk; “Biz sevinçle geldik buraya. Ücretlerimizi ödedik. Masamızı da hazırladık. Görevli gelip “orada yapamazsınız” dedi. Biz de yukarı çıkalım dedik. “Orada da yapamazsınız” dedi. Sonra farklı bir görevli gelip “oturamazsınız” dedi. Biz bu durumun normal olmasını istiyoruz.  Her zamanki gibi herkes gelip kahvaltısını yapsın. Sinop’un şanı ve şöhreti var. Böyle olmaz.”









 

MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ

Editör: TE Bilisim