Sinop Yeşilay Şubesi heyeti, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Sinop Yeşilay Şubesi Başkanı Ziyattin Özcan, yapılan ziyarette gençlerin sigara ve madde bağımlılığından uzaklaştırılması amacıyla hedeflediği projelerden bahsetti.

“BİR KİŞİNİN HAYATINA DOKUNABİLMEYE TALİBİM”

Ziyarette konuşan Sinop Yeşilay Şubesi Başkanı Ziyattin Özcan: ‘’Belli bir yaşa gelmiş insanı bağımlılıktan döndürmek pek mümkün değil. Bu yüzden gençlere yöneliyoruz. Biz bu dönemde mümkün mertebe öğrenciler üzerinde yoğunlaşacağız. Bununla alakalı kısa ve uzun vadede projelerimiz var. Yeşilay’ın maalesef bütçesi yok. Kendi imkanlarımızla hareket ediyoruz, yerel paydaşlarımızın zaman zaman kapısını aşındırıyoruz. Desteklerini istiyoruz. İşin maddi boyutundan kısaca böyle bahsedebilirim. Uzun vadede şöyle projeler yapmayı düşündük.  Dağıttığımız broşürler sonrasında Sinop’ta bir tekne turu ile balık tutma veya dalış etkinliği yapabilirsek gençlere özendirici bir sebep ortaya koyarız. Böylelikle birisi onlara bir bağımlılık teklif ettiğinde ‘’Teşekkür ederim, ben Yeşilaycıyım.’’ Diyebilir.  Kendini oraya ait hisseder.  Kamplar düzenlemeye çalışıyoruz. Çadır kampları düşünüyoruz.  Hatta eğer becerebilirsek Yeşilay’ın kalıcı bir kamp yerinin olmasını istiyoruz. Uzun vadede çok planlarımız var. Özellikle gençler üzerinde çalışmalar yapacağız. Burada en önemli paydaşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Emniyet, Valilik ve Basın. Bir çocuğun hayatı değişebilecek. Bir kişinin hayatına dokunabilmeye talibim.’’ Dedi.

Ziyaret sonunda Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sinop Yeşilay Şubesi Başkanı Ziyattin Özcan’a ve heyete teşekkür etti.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABER : YELİZ SUDE YILMAZ 

SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ

Editör: TE Bilisim