SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ

Sinop’ta tarlanın içerisindeki yüksek gerilim hattı tellerine konan bir karga az kalsın köyü yakacaktı, köylüler yangının büyümesini engelledi.

Olay, Kabalı Köyü Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. Tarladan dumanlar çıktığını gören vatandaşlar toprak ve sopayla alevlerin önünü kesti. 112’ye bildirilen olay sonrası Orman İşletme Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi itfaiyesi soğutma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 8 dönüm tarlada anız yangını meydana geldi.

Köyde bulunan Tülay Toy, bir patlama sesi duyduğunu ve ardından duman kokusu aldığını söyledi. Toy, “Kahvaltı yaparken bir patlama sesi çıktı ama biz bakmadık. Aradan bir yarım saat kadar zaman geçti, dışarıda otururken kokular gelmeye başladı. Bir de uçuşan otlar vardı herhalde yangın var dedim. Geldim baktım, tarla olduğu gibi yanmaya başladı. Toprakla sopayı karıştırarak önlemini aldım ama burası baya alevlendi yukarı doğru çıkıyordu. Tarlayı söndürdüm ama baş edemezdim alevlenmeye başladı kuru çimen olduğu için. İtfaiyeyi çağırdık, halimiz bu şekilde” diye konuştu.

Tarla incelendiğinde içerisinde bulunan yüksek gerilim hattının hemen altında yanmış bir karga tespit edildi. Gelen patlama sesine karganın sebep olduğu, çıkan kıvılcımın tarlaya sıçrayarak yangını başlattığı öğrenildi. Jandarma ekipleri yangınla ilgili rapor tuttu.

 

Editör: TE Bilisim