Bağımsız Sinop Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, gazeteciler ve muhtar adaylarıyla iftarda bir araya geldi.

Bir restoranda gerçekleşen iftar sonrası seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Bağımsız Sinop Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, iktidar ve muhalefet adaylarına da seslendi.

Projeleri hakkında da konuşan Şanlan, “Bugün Sinop’ta trafik konusunda büyük bir bunalım yaşanıyor. Bu trafik sorununun asıl nedeni kamu binalarında çalışan vatandaşlarımızın il dışında bulunan kamu binalarında çalışıyor olması. Bu vatandaşlarımız, kamu binalarının bulunduğu bölgelerde yeterli imar ve alt yapı olmadığı için mesai bitiminde evlerine ulaşmak için trafik oluşturmak zorunda kalıyor. Sinop merkezde sürekli bir trafik sorunu yok. Saat 16.00’dan sonra yoğunlaşan bir trafik sorunu oluyor. Ben buradan denizi dolduracak projeler yapacak olanlara sormak istiyorum hangi bütçeyle yapacaksınız açıklayın. Bu projenin maliyetini açıklayın. Anıtlar kurulu sahili size arka sahili kale surlarının altını doldurmanıza izin vermez. Ayrıca Karadeniz sizin yapacağınız dolguyu yer yutar. Bu projeleri vatandaşa sunarken lütfen halkı kandırmayalım. Bakın Sakarya caddesinde Baki Ergül döneminde bir düzenleme yapıldı. Bugün o yolda bir itfaiye ya da bir ambulans gidemiyor. 31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık görevine seçilmem halinde ilk olarak ivedilikle Sakarya Caddesini vatandaşların ve o bölgede ticaret yapan esnafın kullanabileceği bir hale dönüştüreceğiz. Sakarya Caddesi eski günlerine geri dönecek. Bakın adliye binasının yarısı gelincikte yarısı şehir merkezinde. Adliye binasına yer tahsisi yapıldı ancak 4 yıldır ödenek yok. Bu nedenle adliye binası 4 yıldır şehir dışına alınamıyor. Şimdi iktidar da muhalefette birçok proje sunuyor vatandaşa. Sen daha adliye binasını dışarı alamamışsın bu projeleri nasıl hayata geçireceksin? Bakın 31 Mart seçimleri ardından bu konunun da üzerine gideceğim ve adliye binasını dışarı çıkartacağız. Adliye binasının olduğu binayı sanat galerisi yapma projemiz var. Bu bina dışarı çıktıktan sonra bu sefer dışarıda konut ihtiyacı doğar. Konut ihtiyacını sağlamak için de acilen imar ve alt yapının yapılması gerekiyor. Sinop, alt yapı yatırımı almak zorunda. Bu yatırımı alamazsak Sinop konut yapamaz ve bir bölgede yığılmak zorunda kalır. Sinop 4 tarafı sit alanı olan bir yer. Bu şehre çivi çakmak çok zor. Şehir merkezinde bu projeler hayal. Ancak şehir dışında hayata geçirilecek projelerle bir şeyler yapılabilir. Şehir merkezinde otopark yapılacakmış, antik tiyatro yapılacakmış. Yapamazsınız yaptırmazlar. Bakın 4 yeni mahallemiz var ve buralarda uygun alanlar var. Buralarda uygun alanları imara açıp alt yapıyı yaparsan nüfus yoğunluğunu adadan dışarıya alabiliriz ve trafik sorunu başta olmak üzere pek çok sorunu çözüme kavuşturmuş oluruz.” Diye konuştu.

Açıklamalarına şu şekilde devam eden Şanlan; “Sinop 4 tarafı sit alanı olan bir yer. Bu şehre çivi çakmak çok zor. Şehir merkezinde bu projeler hayal. Ancak şehir dışında hayata geçirilecek projelerle bir şeyler yapılabilir. Şehir merkezinde otopark yapılacakmış, antik tiyatro yapılacakmış. Yapamazsınız yaptırmazlar. Bakın 4 yeni mahallemiz var ve buralarda uygun alanlar var. Buralarda uygun alanları imara açıp alt yapıyı yaparsan nüfus yoğunluğunu adadan dışarıya alabiliriz ve trafik sorunu başta olmak üzere pek çok sorunu çözüme kavuşturmuş oluruz. TOKİ ve hükümet işbirliği ile yapılan bu meydan projesi tam bir rezillik. Şehrin ana caddesi düz zemin olan bir yere Arnavut kaldırımı taşı döşendi. Bu yolda giden arabalar hasar gördü, yolda yürüyen vatandaş takıldı ayağını kırdı. Yani neresinden bakılırsa tam bir rezillik. Seçimler ardından şehrimiz için çile haline gelen bu yolu da hemen asfaltlayacağız. Sakarya Caddesinden itibaren, adliye, valilik önünden Atatürk caddesine her yeri sıcak asfalt yapacağız. Adliye önünden Kıbrıs caddesine doğru yolda daralma oldu. Yeşil alan oluşturmuşlar. Bu alanları da kaldıracağız ve bu alanlara kısa süreli duraksamak amaçlı araç çekmek için kullanılabilir bir hale dönüştüreceğiz. Bu bölgede ticaret yapan vatandaşımızın da işlerinin açılmasına destek olacağız. Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen Sinop’un kaderini değiştirecek isimlere oy verelim. Yalan vaatlerle, maliyeti belli olmayan projeleri sunan iktidar ve muhalefet adaylarına kanmayalım. Bugün ne iktidarın ne de muhalefetin adayı projelerinin maliyetini açıklayamaz. Çünkü bu projelerle alakalı bir maliyet muhasebesi yapılmamış. Daha adliyeye ödenek alamamış şehir, bu projelere nasıl ödenek alacak?” dedi.

Şanlan, son olarak; “Sahillerimiz işgal altında. Sahillerimiz parsel parsel bölünüyor. Kumkapı’dan Akliman’a kadar hepsinin üzerinde kaçak yapılar var. Tapusuz imarsız alanlara belediyenin encümen kararıyla doğalgazı verilmiş, elektriği verilmiş. Olmaz arkadaşım. Belediye olarak senin sahilleri satma hakkın yok. 31 Mart seçimleri ardından sahilleri ıslah edeceğiz. Bir tanesi Ordu Köyü sahili diğeri Akliman Kumkapı sahili arası. Buralarda yeşil alanlar, otopark alanları, kullanışlı yaşam alanları, temiz sahiller ve dalga kıranlar yapacağız. Bu bölgelerde ayrıca denize giren vatandaşlarımızın boğulma riskinin önüne geçip sağlıklı ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlayacağız. Bir diğer sorunumuz ise yeşil alanlarımız üzerinde kurulu olan kafeterya çeşitli işletmeler. Şehrimizde yeşil alan kalmadı. Belediye yeşil alan oluştururken bu alanları kafeteryaya tahsis edeceği yönünde bir yazı yok. Tamam yazlık çay bahçeleri olabilir belki ama sen bu işi kokoreççiye, kumpirciye, köfteciye devredersen bu işin artık iyice ticarete döküldüğünü gösterir. Yeşil alanlarımız belediye eliyle birileri tarafından resmen zapt edildi. Dönemin Belediye Başkanı Baki Ergül, Meliha Kasım otelinin bulunduğu alan için 25 milyon lira ödedi. Ne için ödedi bu parayı? O otel yıkılıp da yerine yeni işletmeler açılsın diye mi? Baki başkan o parayı o bölge yeşil alan olsun diye ödedi. Bugün o alanı almak isteseniz öyle 25 milyon liraya alamazsınız. Şimdi belediye başkanına soruyorum; bu alanları kaça sattınız da oralar işletmelerle doldu. Eğer seçilirsek o bölgedeki tüm işgalleri kaldıracağız. Şehrimizde hayata geçirmeyi planladığımız pek çok sosyal proje var. Bu projelerin hepsi de ayağı yere sağlam basan projeler. Örneğin; vatandaşlarımız çocuklarını özel anaokullarına göndermek istediğinde yüksek maliyetli ödemelerle karşılaşıyor. Bizler ailelerin düşük bütçeli maliyetlerle çocuklarını gönderebilecekleri kaliteli ve güvenilir anaokulları inşa edeceğiz. Bakın bunun için yüksek maliyetlere gerek yok. Bir bina bir öğretmen iki bakıcı ile bu işin üstesinden gelebiliriz. Bunu 13 mahallemizin hepsinde yapabiliriz. Tüm mahallelerimizde kullanılmayan binalarımız var. Milli eğitimden de alacağımız destekle her mahallemize anaokulu yapacağız. Bununla birlikte her yıl ihtiyaç sahibi ailelerimize 3 milyon liralık yardım projesini hayata geçireceğiz. Belediye destek hizmetlerinde personel yok. Buralara kadro verilmemiş. Kadrolar masa başlarında oturanlara verilmiş. Belediyenin destek hizmetlerinde işçi emekçi yoksa sokaklar çöpten geçilmez. Seçimlerin ardından her mahallemize ayrı ayrı temizlik işçilerimizden tahsis edeceğiz. Buradan 13 mahallemizin muhtarına sözümüz olsun. Benim öyle uçuk projelerim yok. Sinop’un öyle uçuk projelere ihtiyacı da yok. Bakın belediyenin araç ve ekipman ihtiyacı var. Greyderi, kamyonu, kepçesi hepsi eski. Seçimlerin ardından tüm bu ekipmanları yenileyeceğiz.”  Şeklinde konuştu.

YETENEK SİZSİNİZ CAMBAZ MİTHAT BAR SİNOP’A GELİYOR YETENEK SİZSİNİZ CAMBAZ MİTHAT BAR SİNOP’A GELİYOR

Editör: Mustafa Usta