Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazeteciler, 31 Mart yerel seçimlerden sonra Sinop Belediye Başkanı olan Metin Gürbüz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

HAK-İŞ SİNOP KONFEDERASYONUNDAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI HAK-İŞ SİNOP KONFEDERASYONUNDAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Sinop Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop’un yeni Belediye Başkanı Metin Gürbüz’e çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

Daha sonra açıklamalarda bulunan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından Sinop’ta ve Türkiye’de bambaşka bir dönem başladı. Hem ülkemizde hem de şehrimizde gayet demokratik ve huzur ortamında gerçekleştirilen seçimler sonucunda Sinop merkezinde oy kullanan seçmenlerimizin yüzde 50’lik oyunu alarak belediye başkanı oldum ve 3 Nisan tarihinde mazbatamı aldım. Burada ve ayı zamanda tüm Türkiye’de yurttaşlık görevini yerine getiren seçmenlerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Biz Sinop’taki büyük ve geniş bir ailenin tüm seçmenlerinden, siyasi aidiyetleri ne olursa olsun tüm seçmenlerimizden oy aldığımızı gördük. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Zaten belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin görevi, hangi siyasi tercihe sahip olursa olsun bütün seçmenlerine eşit ve adaletli bir şekilde hizmet etmektir.  Biz de şehrin anahtarını teslim aldığımız bu süreçten itibaren, bu azim ve kararlılıkla, bu bilinçle ve bu sorumlulukla Sinop’ta yaşayan yurttaşlarımızın temel sorunlarını çözmek, kenti daha modern, daha ileriye taşıyacak projelerimizin hayata geçirilmesi için mücadele etme fırsatı yakaladık”

HİÇBİR ŞEY İNSAN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİL”

Önümüzdeki dönem pek çok projeyi hayata geçireceğimiz bir dönem olacak. Biz ilk temaslarımızı Sinop’un içme suyu problemi üzerine gerçekleştirdik. Gelincik mahallesi ve Korucuk mahallesindeki düşük basınç nedeniyle yaşanan su problemini çözmek ve aynı zamanda 4 yeni mahallemizin kanalizasyon ve alt yapı düzenlemeleri ve 2 noktaya biyolojik arıtma tesisi, 1 noktaya da membran arıtma tesisi projeleri ile ilgili iller bankasından gelen heyetle bir tanışma ve çalışma ziyaretinde bulunduk. Fikirlerimizi ortaklaştırdık, onlarla projelerimizi ve maliyetimizi tartıştık. Sonuçta ortak akılla, ortak bir proje üzerinde anlaşıldı. Yaklaşık 4 tane proje 1.6 milyar lira tuttu. Ama hiçbir şey insan sağlığından önemli değil. Biz, yıllar önce kaybettiğimiz mavi bayraklı plajlarımızı bu projeler sayesinde yeniden kazanmış olacağız. Önümüzdeki günlerde hem Ankara’da hem de Samsun’da iller bankası düzeyinde gerekli temaslarımız olacak. Aynı zamanda bu sadece bizim başarımız olmayacak. Diğer siyasi partilerin, meslek odalarının ve esnaf odalarının temsilcilerini alarak Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu işin ihalesi yapılıp amacımıza ulaştıktan sonra basın karşına geçeceğiz ve diyeceğiz ki; bu hepimizin ortak başarısıdır. Biz yapılan işleri kendi üzerimize almayacağız. Çünkü bu kentte yaşayan yurttaşların ortak sorunları var. Bu ortak sorunların da ortak akılla, gerek iktidar gerekse muhalefet olmak üzere diğer siyasi parti temsilcilerinin de ve genel idarenin de desteğiyle biz bu süreci tamamlamış olacağız.

“ÇİÇEK YERİNE SOKAK HAYVANLARINA MAMA, BEBEKLERE BEZ VE MAMA  GÖNDERİN”

Önümüzdeki süreçte kutlama için gelen ve tebrik mesajları ile birlikte aynı zamanda çiçek göndermek isteyen vatandaşlarımız oluyor. Ben onlara çiçek göndermemeleri gerektiğini, tercihlerinin can dostlarımız için kedi ve köpek maması şeklinde yapmalarını istemiştim. Sağ olsunlar, çok büyük bir katılımla Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezine can dostlarımız için mama gönderiyorlar. Ben bu anlamda, tebrik yolunu bu şekilde yapan çağrımıza kulak veren Sinoplulara teşekkür ediyorum. Biz seçim kampanyamızda gördük ki, şehrimizde birçok ailenin bebekleri sağlıklı bir şekilde gıda erişimine ulaşamıyorlar. Bizden bebek bezi ve bebek maması talep ettiler. Biz de kendi bütçemizden o dönemde bu talepleri karşılamıştık. Yine bu süreçte çiçek göndermek isteyen yurttaşlarımız olursa bebeklerimiz için de hem çocuk bezi hem de çocuk maması olarak yardımlarını yine Sabahattin Ali Kültür Merkezine ulaştırırlarsa çok daha anlamlı olacaktır. Böylelikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçları böylelikle karşılanmış olacaktır.”

Editör: Mustafa Usta