SİNOP´TA TOZ TAŞIMI GÖRÜLDÜ SİNOP´TA TOZ TAŞIMI GÖRÜLDÜ

Sinop’ta balığın kafasından çıkarılan ve böbrek taşı düşürdüğüne inanılan ’eşkina’ taşı, tanesi 30 TL’den alıcı buluyor.

Karadeniz’de nadir avlanan bir balık türü olan ’eşkina kötek’ balığının kafasında taşıdığı taşların böbrek taşı rahatsızlığına iyi geldiğine inanılıyor. Özellikle aktarlarda satılan taş, balığın kafatasının ikiye bölünmesiyle orta kısımdaki kıkırdaksı doku içerisinden çıkarılıyor. Nadir olarak balıkçıların ağına takılan balığın kafasından çıkarılan taşlar, un kıvamına gelecek şekilde dövüldükten sonra limonda bekletilip içildiğinde böbrek taşını düşürdüğüne inanılıyor.

Henüz tam yetişkin boyutlara gelmediği halde normal boyutunun bile yarım metreye ulaştığı eşkina balığının kilosu 400TL’den satışa sunuluyor.

EŞKİNA TAŞININ FAYDALARI NELERDİR?
Böbrek taşları birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Ağrı ve sancı hissi oluşturan böbrek taşlarından bir nebze kurtulmanın bir doğal yolu da eşkina balığı taşını tüketmek oluyor. Eşkina balığı taşını kullanan ve böbrek taşı şikayeti olan kişilerin yorumlarına göre; bu taşın böbrek taşını eritti bilinmektedir. Eşkina balığı taşı safra kesesi rahatsızlıklarında da önerilen bir besin maddesidir. Eğer safra kesesinde bir taş oluşumu tanısı yapıldıysa, eşkina taşı ile bu taşın etkileri azaltılabilir.

EŞKİNA BALIĞI TAŞI NASIL TÜKETİLİR?
Malzemeler: Yarım limon 4 adet eşkina balığı taşı Cam kavanoz
Hazırlanışı:4 adet eşkina balığı taşını bir havanda iyi şekilde ezmelisiniz. Tamamen ezildiğinden emin olduğunuzda cam kavanoza alabilirsiniz. Cam kavanoza aktardığınız eşkina balığı taşının üzerine yarım limon suyu ekleyin. Kavanoz içindeki malzemeleri karıştırın ve kapağını kapatın. Kapağı kapalı olan kavanozu 1 gece buzdolabında bekletin ve kullanmak için ertesi sabahı bekleyin.
Uygulama: Eşkina balığı taşının yararlarını bedeninizde hissetmek için 3 günde 1 olacak şekilde bu karışımı tüketmelisiniz. Sabah uyandığınızda geceden hazırladığınız eşkina balığı taşı karışımını 1 büyük bardak su ile beraber içiniz. Her kullanım günü arasında 3 gün mola vermeyi unutmayınız.

Editör: Mustafa Usta