Kızlarının EBA’ya girebilmesi için evine internet bağlatmak isteyen bir anne Türk - Telekomdan  10 aydır bir sonuç alamayınca yetkililere seslenerek sitem etti.

Sinop’ta aylardır bir türlü bağlanamayan internet iki çocuk annesi bir vatandaşı bezdirdi. 

Sinop’un Korucuk köyü Tırkışlar mevkiinde yaşayan Günnur Korkmaz yaklaşık 10 ay önce Türk-Telekoma başvurmasına rağmen evine internet bağlatamadığını ve okula giden iki kızının EBAya cep telefondan girdiğini bu nedenle telefon faturasının yüksek geldiğini  ödemekte zorlandıklarını belirterek yetkililere seslendi.

Pandemi süreciyle birlikte Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilerin evden eğitim göreceği bir sisteme geçildi. Bunun üzerine 3 çocuk annesi Günnur Korkmaz kızlarının eğitiminin aksamaması için 10 ay önce Türk Telekom Müdürlüğü’ne giderek internet başvurusunda bulundu.  Türk telekom müdürlüğünden gelen ekipler mahallede bir ay içinde alt yapı çalışmaları yapacaklarını söyleyerek vatandaşı defalarca kapıdan geri çevirdi.Vatandaş On ay boyunca Türk- Telekom tarafından bir ay sonra yapacağız şeklinde söylemlerle defalarca kandırıldığını söyleyerek sitem etti. 

 

Eğitim öğretimde uzaktan eğitime geçildiğinden beri çocuklarının cep telefonundan EBA’ya bağlandığını ve 200 liradan aşağı telefon faturasının gelmediğini belirten Günnur Korkmaz :”Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçilince ben de kızlarımın eğitimin aksamaması için Türk-Telekoma giderek internet başvurusunda bulundum. Ancak on aydır hiçbir sonuç alamadım beni sürekli, bir ay sonra yapacağız diye oyalayarak defalarca kapıdan cevirdiler. On aydır artık Türk- Telekomun bizi oyalamasından bıktık. Hemen yan komşumda Türk-Telekomun çektiği internet var. Bana alt yapı yok diyorlar.  Bir ay sonra yapacağız diye diye beni on aydır bekletiyorlar. Artık gerçekten yıprandım. On aydır 200 TL’den aşağı fatura gelmedi ben bu faturaları ödemekte zorlanıyorum eşim inşatta çalışıyor ben kendim işsizim artık birileri sesimi duysun.” Dedi

Konuyla ilgili  Türk telekom il  Müdürü Mustafa Töre  “O bölgedeki  mevcut alt yapımız şu anda dolu. Yeni bir yatırım yapılması gerekiyor. Projelerimiz hazır inşallah Mart sonuna kadar  belki daha erken de olabilir çalışmalar başlayacak. Türkiye de yeni global ihale yapıldı. Türkiye de ekipler bir oluşsun ondan sonra o bölgeye öncelik vereceğiz.” Dedi

 

 

 

Editör: TE Bilisim