Sinop’ta vakalar  her geçen gün artıyor. Haftalık vaka sayısı bine yaklaştı. Vakalardaki bu tırmanış sonrası kentte denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

 

 Son açıklanan 17-23 Nisan tablosunda yüz binlik oranı 445,35’e, vaka sayısı ise 964’e yükseldi. Rakamlara rağmen Sinop sokaklarında yoğunluk hakim olurken polis ekipleri de denetimlerini sürdürüyor. Tam kapanma açıklamasının da etkisiyle vatandaşlar sokaklara akın etti. Sinoplular açıklanan tabloları endişeyle takip ettiklerini belirtti.  Vatandaşlar Tedbirlere riayet edilmediği sürece bu artışlara alışılması gerektiğini dile getirdiler. Vaka sayıları artışını sürdürürken tam kapanma öncesi yoğunluk oluşan cadde ve sokaklarda da   sokaklarda da denetimler artırıldı. Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında temel prensibi olan Temizlik, Maske ve Mesafe kuralları hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi, Dinamik Denetim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi maksadıyla polis ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Polis ekipleri, özellikle yoğun insan trafiğinin yaşandığı cadde ve parklarda maske, sosyal mesafe ve HES kodu denetimlerini artırarak vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uyduğu gözlemlendi.

Tam kapanma kararının alınması ile kafası karışık olan vatandaşlar da polis ekiplerinden kendilerini aydınlatmaları konusunda yardım istediği görüldü.

 

Editör: TE Bilisim