Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya Jandarma Teşkilatının 177.nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen  etkinliklere katıldı. Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten’in günün anlamı ve önemi belirten konuşmasıyla devam etti. 


Program, uyuşturucu madde arama, mayın arama ve iz sürme,  köpek unsurlarının tanıtılması ve gösterisi ile Jandarmaya mektup konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilmesiyle devam etti.Tören Jandarma Marşının okunması ve Jandarma 177’inci yılı anısına ağaç dikilmesiyle sona erdi.


Programa Vali Çetinkaya’nın yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Ağır Ceza Reisi Başkanı Remziye Güldür, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Baro Başkanı Hicran Kandemir, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Şehit ve Gazi Aileleri ile, İl Jandarma Teşkilatı Personeli katıldı.

 

Editör: TE Bilisim