Yeşil Camii Mevkiinde Kadir Özbilen  adlı bir vatandaş  yerde can çekişen yaralı martıyı gördü. Cezaevinde İnfaz Koruma Baş Memuru olarak görev yapan Kadir Özbilen  yaptığı açıklamada“Evden yerde can çekişen martıyı gördüm. Hemen aşağıya indim, sokak hayvanlarına yem olmasın diye aldım evime çıkardım. Martının ayağına balık tutmak için kullandıkları oltalardan takılmış. Canının yandığı belli oluyordu. Kendi çabalarımla oltayı ayağından çıkarttım. Milli Parkları aradım ama gelmediler. Bizde bunun üzerine Haber57 ve FlasHaber Gazetelerine haber verdik. Belki sesimizi duyarlar da gelip martıya sahip çıkarlar diye.” dedi.

Haber57 ve FlaşHaber İmtiyaz sahibi Osman Aksu, martıyı Kadir Özbilen isimli vatandaştan teslim alarak gazete bürosuna getirdi. Aksu yaptığı açıklamada “Martıyı teslim almadan önce gagasını küçük bir bantla sardık. Çünkü, daha önce yine bir martı yaralanmasında martının gagasını küçük bir iple bağlamıştık. Martı o ipi kopartarak parmağımı feci şekilde ısırmıştı. Tekrar aynı şeyi yaşamamak için önlemimizi almak istedik. Milli Parkları aradık, birazdan gelip yaralı martıyı bizden teslim alacaklar.” dedi.

 Haber57 ve FlaşHaber İmtiyaz sahibi Osman Aksu’nun Milli Parkları aramasının üzerine, yaralı martı Milli Parklar personeli İsmet Kayaoğlu tarafından teslim alındı.

Editör: TE Bilisim