Sinop Ülkü Ocakları yaklaşık 200 kişilik bir grup ile Atatürk Anıtına kadar yürüdüler. Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle yaptığı konuşmada: “ Emperyalist güçlerin maşası olan aşağılık mahlûklar, yine kendilerine verilen adi planı uygulamaya geçirdiler. Türk düşmanları, kanımızı akıtmaya; vatanımızı hedef almaya devam ediyor. Mevlit Kandili Arefe’sinde İstanbul’u kana bulayan satılmışlar, çok değil yalnızca bir hafta sonra Kayseri’de de kalleşliklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Çarşı iznine çıkan Mehmetçiklerimizi hedef alan canilerin saldırısında, henüz hayatının baharında olan yiğit erlerimiz şahadete kavuşurken, onlarca Mehmetçik ve sivil ise yaralanmıştır. Korkak ve alçakça saldırılar ile milletimizi yıldırmaya, cennet vatanımız Türkiye’yi bölmeye çalışanlar, var güçleri ile kalleşçe saldırmaktadırlar.Dışarıdan yollanan provokatörler, birlik ve beraberliğimizi bozup milletimizi imha etmeye yeltenmektedirler.Terörü, kendilerine yol olarak seçen adi kuduz köpekler ve bu aşağılıkların efendileri boşuna umutlanıp, hayale kapılmamalıdırlar.

Çok şükür; Türk Devleti elinde silah taşıyan, beline bomba saran Türkiye düşmanlarının hakkından gelecek güç ve yeterliliğe sahiptir.Yaşanılan bu acılar, milletimizi dağıtamayacak; tam aksine birlik ve beraberlik içerisinde, her bir vatandaşımızı birbirine daha sıkı kenetleyecektir. Türk Milleti, kahraman asker ve polisinin her durumda arkasında ve en büyük destekçisi olmaya devam edecektir. Milli öfkemiz bu menfur saldırılar ile bilenerek keskinleşmekte ve terörü akıttığı kanda boğmak için kararlı bir hale gelmektedir.

Devletimizin teröre ve teröriste destek veren gafil ellerden, adalet önünde acımasızca hesap soracağından eminiz. Türk Milleti’nin özü olan Türk Milliyetçileri, son nefes ve son damla kana kadar milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak için canlarını vermekten geri durmayacaklardır. Milletimizin ve devletimizin gösterdiği bu azim ve kararlılık emperyalist güçlerin tüm hesaplarını boşa çıkaracak, ve bu karanlık güçler yapılan ihanetin bedelini en ağır şekilde ödeyecektirler. Büyük Türk Milleti’nin bekası için verilen mücadelenin ibadet ve bu yolda Hakk’a varmanın ise şahadet olduğu bilinciyle, kavgamızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Aziz şehitlerimizin ruhlarının şad olması için, kanlarıyla bizlere emanet ettikleri vatanımızın bölünmesine asla göz yummayacağız.

Bu vesile ile başta Değerli Sinop’umuzun şehitleri olan Erfelek ilçesinden Kenan Döngel, Gerze ilçesinden Köksal Ağaçyetiştiren, Merkez ilçeden Berkay Akbaş, Durağan ilçemizden Hakan Tanrıkulu olmak üzere hain saldırılarda şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kederli ailelerine ve Yüce Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımızın en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Şehitlerimizin kanından rengini alan Al Bayrağımız, cihan durdukça semalarda dalgalanacak ve milletimiz sonsuza dek  varlığını sürdürecektir. Biz, kısık sesleriz; minareleri ezansız, gökyüzümüzü bayraksız bırakma Allah’ım. Müslümanlık ve Türklükle yoğrulan yurdumuzu çaresiz bırakma Allah’ım. Biliyoruz hasma karşı koymasını, bizi cansız bırakma Allah’ım.

Bizi sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım. Bizi yersiz, yurtsuz, yarınsız ve yalnız bırakma Allah’ım. Biz ki, bin yıllık kardeşlik dedik, bizi ayrı düşürme Allah’ım. Biz ki, bağımsızlıkta karar kıldık, bizi esaret altında bırakma Allah’ım. Kötülerle mücadelemizde bizi bir başımıza bırakma Allah’ım. Musibetleri al başımızdan, felaketleri at hanemizden, bizi garip koyma Allah’ım. Milletimi yaşat, devletimi var et, insanımı huzurlu ve saadetli et; sen bizden yardımını esirgeme Allah’ım. Bozkurdun başını dik, Ülkücünün alnını açık ve Üç Hilal’in geleceğini kutlu et Allah’ım. Günahlarımızı affet, bize sevdiklerinden ve sevenlerinden olabilmeyi nasip et Allah’ım. Sözlerimi bizlere asırlar öncesinden öğüt veren büyük devlet adamı Bilge Kaan’ın sözleri ile bitirmek istiyorum. Ey Türk üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir"

Allah’ın izni ile Terörü, bu ülkenin kaderi haline getirmeye çalışanlar, ne ölümün ne de yaşamanın şerefine vakıf olamadan geberecekler; Büyük Türk Milleti ve kadim Türk Devleti ise ebed müddet devam edecektir.” dedi.

Karagülle konuşmasının ardından, alanda toplanan ülkücü grup ile birlikte Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun Bozkurtlar Marşını hep birlikte söylediler. Kalabalığın daha sonra da sorunsuz bir şekilde dağıldığı görüldü.

Haber: Havva Aksu

Editör: TE Bilisim