İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER)'in Bölge Koordinasyon toplantısı Çorum Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesinde gerçekleştirildi. Sinop, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Bartın, Karabük illerini kapsayan bölge toplantısına ÖNDER Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ile bağlı derneklerin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Sinop’tan SİMDER Başkanı Osman Aksu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Daha sonra değerlendirme kısmında Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Songüt, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Ensar vakfı başkanı Erol Kavuncu, ilim Yayma Cemiyeti başkanı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cihannuma İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşgın, İmam Hatip müdürleri ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesinde sabah saatlerinde kahvaltıda bir araya gelen temsilciler daha sonra Bölge Koordinasyon toplantısına geçti. Program, Hafızlık İmam Hatip Öğrencileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

İki oturum halinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz Çorum Belediyesi tarafından yapılarak İmam Hatip Başkanı Ayhan Boyraz Çorum Belediyesi tarafından yapılarak İmam Hatip camiasına hediye edilen Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi külliyesinde zamanın ruhuna uygun, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi temennisinde bulundu.

Toplantıda temsilciler, bağlı illerin teşkilatlanma çalışmaları ve okullardaki mevcut durumlar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Teşkilat olarak yapılan çalışmalardan bahseden ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, resmi kanunlar çerçevesinde imam hatipler nezdinde çalışma yaptıklarını kaydetti.

2015 yılından bu tarafa yapılan çalışmalar ile Türkiye genelinde 450 dernek sayısına ulaştıklarını belirten Şişman, "Milli Eğitimde uygulanmaya başlayan 4+4 eğitim sistemi ile İmam Hatiplerde öğrenci sayımız artarak, sıralarımız dolmaya başladı. Lakin öğrencileri İmam Hatip ruhu ile yetiştiremezsek bütün çabalarımız boşa gitmiş olur. İslam coğrafyasının içinde bulunduğu kargaşalardan kurtulması için İmam Hatip ruhu ile yetiştirilmiş gençlere ihtiyacımız vardır" diye konuştu.

Birinci oturum dilek ve temennilerin ardından sona erdi. Öğlenden sonra başlayan ikinci Oturuma ise Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu’da katıldı.

Vali Kılıç, toplantıdan önce külliye içerisinde yapımı devam eden cami inşaatını ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Z kütüphanesini gezerek bilgi aldı.

Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesini Çorum'a kazandırdığı için Belediye Başkanı Külcü'ye teşekkür eden Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, ayrıca böyle bir yapıtın tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesinin Türkiye'de alışagelmiş bir olay olmadığını söyledi.

Bu zamana kadar devletin parasıyla İmam Hatip Okullarının yapılmadığına dikkat çeken Külcü, 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylarla İmam Hatip okullarının kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

İmam Hatip okullarının kapatılması için uğraşanların içinde kendileri gibi görünen insanların bulunduğu ifade eden Külcü, bu gibi çalışmaların içinde ve arkasında FETÖ terör örgütünün de bulunduğunun ortaya çıktığını kaydederek, 28 Şubat'ta "Binalarımıza el koydular ama içimizde ki aşka ve İmam-Hatip ruhuna el koyamadılar" dedi.

Program sonunda ÇORİMDER tarafından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye Hayrettin Karaman Külliyesi ile İmam Hatip camiasına yaptığı katkıdan dolayı şükran plaketi takdim edildi.

 

 

Editör: TE Bilisim