Sinop’ta daha çok restoranlar tarafından tercih edilen, halk arasında çarpan olarak bilinen iskorpit balığı,  kentte turizm sezonunun tam açılmaması nedeniyle fiyatları düştü. Bir hafta öncesine kadar kilosu 100 TL’den satılan, iskorpit balığı yüzde yirmi beş düşüş göstererek 75 TL’den alıcı buluyor

 

Sinop’ta dışı zehirli içi lezzet deposu olan iskorpit balığı bolluğu yaşanıyor. Yaşanan bu bolluk balıkçıları memnun etse de alıcı bulamamak balıkçıları üzüyor. Karadeniz'de balıkçılar tarafından bol miktarda avlanan iskorpit balığı tezgâhların vazgeçilmezi haline geldi.

Zehirli dış yapısı temizlendikten sonra satışa sunulan iskorpit balığı daha çok restoranların tercih ettiği balık türleri arasında yer alıyor. Bu sene turizm sezonunun tam açılmaması nedeniyle restoranlarda balık talep etmeyince iskorpit fiyatları yüzde yirmi beş düştü. Bir hafta öncesine kadar kilosu 100 TL’den alıcı bulan çarpan balığı 75 Tl’ye düştü. Balıkçılar bir hafta sonrası için iskorpit fiyatlarında tekrar bir artış öngördüklerini söyledi.

 Sinoplu balıkçılar bu yıl kentte turizm sezonun tam açılmaması nedeniyle işlerinde durgunluk yaşadıklarını söyledi.

 

Havaların ısınması nedeniyle kentte balık tüketiminin azaldığını belirten balıkçılar halka yaz kış balık tüketmesi konusunda çağrıda bulundu.

 

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Coşkunarslan,  iskorpitin zehirli dikenleri bulunduğunu, temizlenmesinin zor ancak etinin çok lezzetli olduğunu belirtti

 

İskorpitin zehirli balık türleri arasında yer aldığını, bu nedenle tezgaha gelişinin kolay olmadığını anlatan Coşkunarslan “şu anda iskorpit yemenin tam zamanı balık tezgahlarında bol miktarda bulunuyor.  Fiyatlar bir hafta öncesine kadar  kilosu 100 TL’den satılıyordu. Bu balığı genelde zaten restoranlar tercih ediyor. Bu sene turizm sezon tam açılmaması nedeniyle balık satışları düştü, bu düşüş fiyatlara da yansıdı. Bir hafta öncesine kadar kilosu 100 TL’den satılan, iskorpit balığı yüzde yirmi beş düşüş göstererek 75 TL kadar indi. Müşteri yok hava sıcaklarının da artmasıyla kentte balık tüketimi azaldı. Ancak yaz kış  en az haftada bir balık yiyerek bağışıklığımızı güçlü tutmamız gerekli. Bu balık   denizin en temiz en faydalı balıkları arasındadır. Kayaları yontarak, kayaları yiyerek beslenen bir balıktır. Dışı çok çirkin ama içi çok lezzetli bir balıktır” Dedi.

 

İskorpit balığını temizlerken önce sırtında ve karnında bulunan zehirli dikenlerin çıkartıldığını anlatan Coşkunarslan, "Bütün dikenleri zehirlidir. Sırt dikenleri, sağındaki solundaki iğneler zehirlidir. Keserken biraz dikkat etmekte fayda var. İsterseniz bunu şiş yapın, çorba yapın, tavada kızartın, buğulama yapabilirsiniz. Tavada çeşitli sebzelerle hazırlayabilirsiniz. Her şey olur. Neticede bu kılçıksız bir et, bir deniz ürünü" Dedi.

SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

 

Editör: TE Bilisim