Sinop’ta Karadeniz’deki deniz memelilerinin korunması “Conceta” için proje başlatıldı.

 Avrupa birliği tarafından finanse edilen Karadeniz’deki Deniz Memelilerinin Korunması İçin AB-Türkiye Sivil Toplum İşbirliğinin Güçlendirilmesi   için başlatılan Uluslararası Conceta projesi açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Uluslararası Conceta Projesi ( Karadeniz’deki Deniz Memelilerinin Korunması için AB-Türkiye Sivil Toplum İşbirliğinin güçlendirilmesi Projesi) açılış toplantısı vira otelde gerçekleştirildi. Projenin amacı Karadeniz de deniz memelilerinin korunması için Türkiye Romanya ve Almanya’daki STK’lar arasında deneyim ve en iyi uygulama transferiyle işbirliğini artırmak Türkiye Romanya ve Almanya’daki deniz memelileri türlerinin korunması bağlamında Türkiye’nin AB üyeliğinin yararları ve önemi konusunda farkındalık yaratmak.

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda proje ortağı olan MareNostrum Romanya kurumunun tanıtımı ve proje hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Prof. Dr. Boris Culik  tarafından Almanya sunumu ve  Marenostrum ve Romanya sunumu yapıldı. Soru cevapların ardından toplantının kapanışı yapıldı

 Açılış toplantısına Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Vali Vekili Abdullah Şahin ve çok sayıda ilgili katıldı.

Editör: TE Bilisim