KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ


Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilişinin 100. yıldönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehitler vatan uğruna nurlanan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlar ve şehitlerimizin emaneti olan değerlerin yaşatıcılarıdır. 
 
İstiklal ve istikbali uğruna, şehit ve gazi ecdadının açtığı yolda ilerlemekte tereddüt etmeyen milletimiz, bu kararlılığı ile bağımsızlığının sembolü olan Al Bayrağımızı hiçbir zaman yere düşürmemiş, atalarından miras kalan bu anlayışa sıkıca sarılarak tüm tehditlere kahramanca karşı koymasını bilmiştir.
 
Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanlar vardır. Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz'da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdır.
 
Millet olarak dün olduğu gibi bugün de Onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, hür ve bağımsız bir şekilde bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz.
 
Şehit ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgeleridir. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkânlarıyla şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere emanet eden bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.
 

 

Editör: TE Bilisim