SİNOP 1957 SK, GÜÇLÜ KADROSUNA 2 İSİM DAHA KATTI SİNOP 1957 SK, GÜÇLÜ KADROSUNA 2 İSİM DAHA KATTI

TEKNOFEST Türkiye Dron Şampiyonası 2. Etap yarışmaları Sinop’ta start aldı.

Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST Karadeniz için hazırlıklar sürüyor. STM'nin öncüğünü yaptığı Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Sinop’ta 32 sporcunun katılımı ile start aldı. Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu halı sahasında başlayan sıralama yarışlarında 1,5 saniyede 200 km hıza ulaşabilen cihazlarla yarışan Türkiye’nin en hızlı dron pilotları yeteneklerini sergiledi.

Organizasyon hakkında bilgiler veren Türkiye Drone Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Özkaya; “Şuan da biz Türkiye drone Şampiyonasının 2. Etabı için buradayız. 1. Etabını Kastamonu’da düzenledik. 48 adet sporcumuz katıldı. Şuan da 2. Etabı olan Sinop’tayız.  32 Sporcumuz burada. Bunun devamında Artvin’e 24 sporcumuz, 16 sporcumuz da TEKNOFEST Samsun’a katılacaklar. Orada Türkiye Drone şampiyonası final etabı gerçekleşecek. Ardından kazanan 2 sporcumuz ise dünya drone kupasına katılacak ve dünya drone kupası da yine TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen bir organizasyon. Orada 32 ülkeden 32 sporcu katılıyor. Türkiye’den de 1 sporcumuz bizi orada temsil edecek. Burada bizim milli takımımız oluşuyor. Milli takım ne demek? Türkiye adına dünyadaki drone kupalarına katılmaları demek. Tabi bunu yaptık. Geçen senelerde de oldu. Katılanlar oldu. Başarılar alındı. Şuan ülkemiz özellikle drone sporları konusunda dünyada örnek gösterilen ülkelerden. Drone konusunda dünya’nın en büyük organizasyonu Türkiye’de yapılıyor. En fazla sporcusu olma yolunda da şuan Türkiye var. TEKNOFEST’in bu konuda ki destekleri çok değerli ve çok önemli. “ dedi.

Yarışmacı Kaan Topsakal ise; “Türkiye drone şampiyonasının 2. Aşaması yapılıyor. Biz de yarışlar için buradayız. Şimdiye kadar güzel gidiyor. Takım arkadaşlarımız 1.’lik ve 2.’lik kazandı. Şimdi eleme turları yapılacak. Yarışta iddialıyız.”

Yarışmacılar Samsun TEKNOFEST’te düzenlenecek final etabının ardından birinci ve ikinci olan sporcular ise World Drone Cup’a katılmaya hak kazanarak Türkiye’yi temsil edecekler.







 

Editör: TE Bilisim