Sinop’ta maskelerde bayramla birlikte tatile çıktı 4. dalga bağıra bağıra geliyor.

SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ

Koronadan korunmak için takılması zorunlu tutulan maskeler  yaz aylarının gelmesiyle  adeta tatile çıktı. Sokakta vatandaşların maske takmamaları ve rahat davranarak kuralları hiçe saymaları dikkat çekerken, uzmanların "4. dalga bağır bağıra 'geliyorum diyor' uyarısı da kaale alınmıyor.

 

Korona virüs salgını dolayısıyla yaklaşık 1,5 yıl öce hayatımıza giren maskeye, normalleşmeye geçilmesiyle artık eskisi kadar önem verilmiyor. Uzmanların ve yetkililerin maske, mesafe ve hijyen hayatımızın parçası olmalı şeklindeki açıklamalarına rağmen maskeler kenara atıldı.Uzmanlar bu gidişle 4. dalganın sonbaharı beklemeden geleceği ve rehavete kapılmamak gerektiği konusunda sık sık uyarıda bulunsa da vatandaşlar çoktan o rehavete kapıldı. Son günlerde özellikle bayram tatilinde vatandaşların sokakta ve toplu yerlerde maske takmaması, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop’ta vaka sayısının artmasına yol açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İllerde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayınladı. Yeni haritaya göre Sinop’ta vaka sayısı 27,44 oldu.

Bayramdaki hareketlilik ve kuralların hiçe sayılmasının önümüzdeki günlerde bu sayıyı daha da artıracağı endişesine yol açarken, korona virüsü adeta hiçe sayan insanların bu rahatlığı, uzmanların "4. dalga bağır bağıra geliyorum diyor” şeklinde korkutan açıklamalar yapmasına neden oluyor.

 

Editör: TE Bilisim