SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU SİNOP-ÇORUM KARAYOLU ÜZERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU



Yurdun ciğerini yakan yangın felaketlerinin ardından doğa ve yeşil için uzun bir yürüyüş başlatan Seyyah Ömer, Sinop’a gelerek Sinop Belediyesinin katkılarıyla fidan dikti.

“81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum” mottosuyla 5 Eylül’de Manisa’dan yola çıkan ‘Seyyah Ömer’ lakaplı Ömer Özer, kendisine yoldaş olan köpeğinin doğum yapmasından ötürü yürüyüşüne bir süre ara verdi. Nisan ayında tekrar kaldığı yerden yürüyüşüne başlayan Özer, Sinop’u ziyaret etti. “81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum” mottosuyla yolan çıkan ‘Seyyah Ömer’, Sinop’ta bir fidanı toprakla buluşturdu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seyyah Ömer; “Manisa’dan 81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum sloganıyla yürüyerek Türkiye turuna çıktım. Amacım toplumda orman yangınlarına, ormanlara, doğaya karşı bir duyarlılık bir farkındalık oluşturmak. Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarından sonra Eylül ayında başladığım bu yolculuk şuan Karadeniz’de devam ediyor. Rotamız Karadeniz’e doğru. Şuan Sinop’tayız. Sinop’ta Sinop Belediyesi ile birlikte bir fidan diktik. Şimdi yeni rotamız Samsun olacak inşallah. Güncel olarak yangınların tekrar başladığını haber aldım. Bu beni çok üzdü. Yoldayım. Bu üzüntüyle modum düşşe de yine de davama devam ediyorum. Umarım başarabilirim. Orman yangınlarını bilerek yakanları kınıyorum .”dedi.

 

Editör: TE Bilisim